Antena 3 CNN Externe Agenţia ONU pentru refugiaţi, apel la milionarii din Italia să doneze bani

Agenţia ONU pentru refugiaţi, apel la milionarii din Italia să doneze bani

Agenţia ONU pentru refugiaţi, apel la milionarii din Italia să doneze bani
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
08 Sep 2015   •   22:18

Agenţia ONU pentru refugiaţi (UNHCR) a făcut apel la milionarii din Italia să doneze bani pentru a ajuta la gestionarea crizei refugiaţilor, relatează site-ul TheLocal.it.
   
UNHCR a apreciat că, dacă numai 1% dintre persoanele din Italia care au cel puţin un milion de euro ar dona câte 15.000 de euro, 22.000 de familii siriene ar putea fi ajutate.
   
Aproximativ 219.000 de italieni deţin averi de cel puţin un milion de euro, potrivit unui raport mondial privind bogăţia din 2015.
   
"Este clar acum pentru toţi că ne confruntăm cu o criză istorică", a declarat într-un comunicat Federico Clementi, responsabil cu strângerea de fonduri în cadrul UNHCR Italia.
   
"Suntem convinşi că este o etapă istorică în care toţi oamenii, în special cei aflaţi într-o poziţie economică puternică, ar trebui să-şi asume responsabilitatea pentru a îmbunătăţi condiţiile a mii de familii, care altfel nu au de ales decât să se bazeze pe traficanţii de persoane", a adăugat el.
   
Peste 365.000 de oameni, majoritatea sirieni care au fugit din calea războiului, au traversat Mediterana anul acesta.
   
Unii dintre cei mai bogaţi oameni din Europa au prezentat oferte de ajutor şi donaţii după publicarea imaginilor cu băieţelul sirian găsit mort săptămâna trecută pe o plajă din Turcia.
   
Cluburi de fotbal din toată Europa au lansat iniţiative de strângere de fonduri, inclusiv AS Roma, care luni a anunţat că va începe cu o donaţie importantă din partea preşedintelui clubului, James Pallotta.
 

×
Subiecte în articol: criza imigranţilor
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close