Antena 3 CNN Externe Ajungem şi noi la fel? Elevii din Marea Britanie poartă veste de protecţie pe sub haine

Ajungem şi noi la fel? Elevii din Marea Britanie poartă veste de protecţie pe sub haine

Ajungem şi noi la fel? Elevii din Marea Britanie poartă veste de protecţie pe sub haine
Sursa foto: arme albe
19 Ian 2009   •   17:31

Numărul cazurilor de violenţe cu arme albe în şcolile din România creşte alarmant de la o zi la alta. În aceste condiţii, o privire aruncată peste hotare, unde situaţia este şi mai gravă, ne poate arăta unde poate ajunge şi ţara noastră dacă nu sunt luate rapid măsuri.
Tot mai mulţi elevi din Marea Britanie poartă pe sub haine veste de protecţie împotriva înjungherii, din cauza numeroaselor cazuri de agresiuni cu arme albe în şcoli, anunţă Sky News.
Cauza principală a acestor atacuri pare să fie dorinţa unora dintre elevi de a face parte din bandele de infractori. Pentru a-şi dovedi ?valoarea?, aceştia îi atacă pe colegii lor, cu arme introduse în şcoli de membrii reţelelor.
"Unele şcoli au fost afectate de impactul culturii de bandă şi există cazuri de foşti elevi ucişi ca urmare a implicării lor în activităţi ale unor grupări infracţionale. O şcoală gimnazială dintr-o zonă puternic influenţată de existenţa acestor grupări poate avea aproximativ 20 de elevi serios implicaţi în activităţile reţelei, 40 de elevi mediu implicaţi şi în jur de o sută de elevi implicaţi mai puţin", arată un studiu privind violenţele în şcoli.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close