Antena 3 CNN Externe Al doilea român, dovedit nevinovat în cazul violului de la Roma, a fost eliberat

Al doilea român, dovedit nevinovat în cazul violului de la Roma, a fost eliberat

Al doilea român, dovedit nevinovat în cazul violului de la Roma, a fost eliberat
Sursa foto: Roma
28 Mar 2009   •   12:47

Alexandru Isztoika, al doilea român arestat în cazul adolescentei violate la Roma a fost eliberat din închisoare. Bărbatul a fost menţinut în detenţie pentru calomnie, asta după ce testele ADN au demonstrat că este nevinovat. Judectorii italieni au decis anularea ordinului de arestare pentru Alexandru Loyos Isztoika, după 38 de zile de detenţie. Avocatul lui a declarat că menţinerea în detenţie a lui Loyos pentru acuzaţiile de calomnie este ilegală.

Alexandru Loyos Isztoika, în vârstă de 19 ani, a fost arestat împreuna cu Karol Racz pentru că erau bănuiţi de viol. Testele ADN n-au confirmat însă vinovăţia românilor. Cu toate acestea, cei doi au mai rămas în arest pentru alte acuzaţii. Karol Racz pentru că era suspect de violarea unei femei în vârstă de 41 de ani, iar Loyos Isztoika pentru calomnie, după i-a acuzat pe agenţii de poliţie români că l-ar fi bătut în timpul audierilor.

Karol Racz a fost şi el eliberat după 35 de zile în închisoare, după ce femeia de 41 ani care susţinuse că el este vinovat şi-a schimbat declaraţia. El a devenit o adevărată vedetă în Italia după ce a participat la o emisiune de televiziune de mare audienţă în care a povestit prin ce a trecut de la data arestării, până când a fost eliberat.

Între timp, carabinierii au arestat alţi doi români pentru violul din Parcul Cafarella. Noii suspecţi - Jean Alexandru Ionuţ şi Gavrilă Oltean au fost recunoscuţi de victimă iar testele ADN confirmă că au participat la viol.

Presa italiană a prezentat la începutul acestei săptămâni ipoteza procurorilor italieni potrivit căreia Alexandru Loyos şi unul dintre noii suspecţi, Gavrilă Oltean se cunoşteau, pentru că în 2007 au fost împreună în închisoare.

Antena 3

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close