Antena 3 CNN Externe Al Qaeda către pakistanezi: singura speranţă este jihadul

Al Qaeda către pakistanezi: singura speranţă este jihadul

Al Qaeda către pakistanezi: singura speranţă este jihadul
Sursa foto: Ayman al-Zawahiri
16 Iul 2009   •   18:33

Liderul numărul doi din Al Qaeda a avertizat poporul pakistanez, în cadrul unui mesaj audio, că intervenţia SUA în afacerile ţării prezintă o ameninţare gravă pentru viitorul Pakistanului şi chiar pentru existenţa sa.

Mesajul în limba engleză al lui Ayman al-Zawahiri este datat 14 iulie şi este adresat ?fraţilor şi surorilor musulmani din Pakistan." În acesta, el îi cheamă pe pakistanezi să se alăture luptei contra Statelor Unite sau să sprijine lupta financiar.
El avertiza că fără ajutor, ?nu numai că vom contribui la distrugerea Pakistan şi Afganistan, dar vom merita şi pedeapsa dureroasă a puernicului Allah."
Caseta a fost postată pe site-urile islamice care de obicei lansează declaraţii şi clipuri ale militanţilor.

Al-Zawahri şi liderul al Qaeda Osama bin Laden se presupune că se ascund în zona tribală din Pakistan, la graninţa cu Afganistan. Regiunea a fost ţinta a numeroase atacuri aeriene ale SUA, în urma cărora se susţine că au fost ucişi mai mulţi lideri ai organizaţiei teroriste. În 2006 se spune că un atac l-a ratat pe al-Zawahri în regiunea tribală Bajur.

Al-Zawahri, care s-a mai adresat pakistanezilor în limba engleză şi în august anul trecut, susţine că Pakistan este condus în realitate de SUA.
El sublinia că ?singura speranţă pentru a salva Pakistanul de la această soartă dezastruoasă este Jihad" deoarece instituţiile politice sunt "fie înecate în mlaştina corupţiei sau prea neajutorate şi paralizate pentru a aduce vreo schimbare ."
Subliniind nevoia de bani, al-Zawahri a cerut oamenilor să lupte şi să contribuie cu bani.

Apelul lui al-Zawahri pentru finanţare se alătură celui al lui Mustafa Abu al-Yazeed, şeful al Qaeda din Afganistan, care spunea luna trecută că militanţii din Afganistan sunt afectaţi de lipsa de echipament şi bani.


×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close