Antena 3 CNN Externe Al-Qaida şi contrabanda cu arme ameninţă securitatea Africii

Al-Qaida şi contrabanda cu arme ameninţă securitatea Africii

Al-Qaida şi contrabanda cu arme ameninţă securitatea Africii
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    25 Apr 2012   •   08:58

Comandantul forţelor americane pentru Africa (Africom), generalul Carter F. Ham, a avertizat împotriva ameninţării reprezentate de grupurile teroriste şi de creşterea contrabandei cu arme în Africa, informează AFP.

Acesta s-a referit în special la organizaţia al-Qaida, "care ameninţă securitatea şi stabilitatea în Africa", amintind evenimentele care au avut loc în Mali şi Guineea Bissau.

Generalul american care a fost primit de Rachid Ammar, şeful Statului major al celor trei armate, a vorbit despre o operaţiuni de anvergură de contrabandă cu arme din Libia, după înlăturarea regimului Gaddafi, în august 2011.

"Este un pericol real", a spus acesta făcând apel la "o combinare a eforturilor la nivel regional şi internaţional" pentru a lupta împotriva contrabandei cu arme.

Generalul Carter a dezminţit informaţiile conform cărora Statele Unite aveau intenţia de a stabili un sediu Africom în regiunea Maghreb, precizând că "o astfel de măsură ar fi foarte costisitoare pentru ţara sa".

El anunţase anterior că SUA vor acorda Tunisiei un ajutor militar de 32 de milioane de dolari, pe parcursul celor 16 luni de la înlăturarea fostului preşedinte Ben Ali.

Aproximativ 35 de tunisieni primesc actual instruire militară în Statele Unite, care a găzduit în trecut 4.000 de soldaţi tunisieni ai armatei terestre, marine şi a aerului pe parcursul ultimilor zece ani, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: al-Qaida Securitate africa ameninta
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close