Antena 3 CNN Externe Aleksandr Lukaşenko. Rusia obligă Belarusul să se apropie de UE

Aleksandr Lukaşenko. Rusia obligă Belarusul să se apropie de UE

Aleksandr Lukaşenko. Rusia obligă Belarusul să se apropie de UE
Sursa foto: Aleksandr Lukaºenko
23 Mai 2009   •   12:52

Preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, acuză Rusia că nu îşi respectă angajamentele. El afirmă că acest gen de atitudine pune autorităţile de la Minsk în situaţia de a se alătura proiectului Estic al Uniunii Europene. ?Vedeţi cum operează fraţi noştri ruşi (...) tot ce am convenit până acum a fost blocat?, a explicat preşedintele, citat de AFP.

?Nu sunt vinovat de faptul că această integrare (cu Rusia) nu a avansat şi că începem să dezvoltăm relaţii cu vestul, intrând în Parteneriatul Estic. Ce altceva aş fi putut face??, a adăugat Lukaşenko.

Comentariile vin pe fondul unei vizite pe care premierul rus Vladimir Putin urmează să o facă săptămâna viitoare la Minsk. Moscova are o alianţă formală cu Belarusul cu care intenţionează să creeze o uniune vamală, la care s-ar putea alătura şi Kazahstanul.

Cu toate acestea, Lukaşenko încearcă să revigoreze economia naţională printr-o apropiere de Uniunea Europeană. Belarusul mizează pe parteneriatul cu UE pentru a atrage investiţii în special pe partea de infrastructură.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close