Antena 3 CNN Externe Aleksandr Puşkin, unul dintre cei mai mari poeţi ruşi, ar putea fi clonat

Aleksandr Puşkin, unul dintre cei mai mari poeţi ruşi, ar putea fi clonat

Aleksandr Puşkin, unul dintre cei mai mari poeţi ruşi, ar putea fi clonat
Sursa foto: Puskin
12 Feb 2009   •   12:13

Unul dintre cei mai importanţi poeţi şi dramaturgi ai Rusiei, Aleksandr Puşkin, ar putea fi clonat, anunţă english.pravda.ru. La 172 de ani de la moartea acestuia, cercetătorii ruşi intenţionează să-l cloneze pe renumitul dramaturg.
Puşkin a încetat din viaţă în anul 1837. Poetul a fost împuşcat în apartamentul său din Sankt Petersburg, de francezul D'Anthes. Puşkin credea că D'Anthes ar fi avut o aventură cu soţia lui şi l-a provocat la duel.
Oamenii de ştiinţă au observat de curând pete de culoare închisă pe o canapea din piele expusă în muzeul Aleksandr Puşkin din Moscova. Cum respectiva canapea a fost adusă din casa poetului, cercetătorii au presupus că petele ar fi putut fi provocate de sângele curs din rana lui Puşkin, după ce acesta s-a duelat cu presupusul amant al soţiei lui.
Oamenii de ştiinţă au realizat deja analize ale respectivei pete. Astfel au descoperit că, într-adevăr, petele sunt de sânge care provine de la un bărbat. Din cauza vechimii acestora, vârsta bărbatului de la care provenea sângele nu a putut fi determinată.
Oamenii de ştiinţă intenţionează să compare sângele de pe canapea cu cel de pe vesta pe care poetul o purta în timpul duelului.
În cazul în care analize viitoare vor demonstra că petele provin de la sângele scriitorului, cercetătorii sunt hotărâţi să-l cloneze.
Biserica Ortodoxă Rusă şi-a exprimat deja dezaprobarea faţă de intenţia cercetătorilor de a-l clona pe Puşkin.
Poetul Aleksandr Sergheevici Puşkin s-a născut, la Moscova, pe 6 iunie 1799. Acesta este considerat întemeietorul limbii moderne ruse.
Antena3.ro

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close