Antena 3 CNN Externe Alertă teroristă la Strasbourg. Un liceu a primit o amenințare cu bombă

Alertă teroristă la Strasbourg. Un liceu a primit o amenințare cu bombă

O alertă cu bombă a fost înregistrată astăzi la un liceu din orașul francez Strasbourg.

de Sabina Iosub    |    19 Oct 2023   •   11:17

”Alerta cu bombă a venit în această dimineață, la 6:30, ora Franței.

Nu erau copiii acolo, de această dată, ci doar profesori. Aceștia au fost evacuați, iar elevii au primit imediat un mesaj prin care li se spunea să rămână acasă. Spun că nu au fost evacuați de această dată, pentru că, marți, același liceu a primit o alertă similară.

Atunci a fost nevoie ca elevii să fie evacuați. De altfel, în ultimele zile, patru licee din zona Strasburg - Colmar au primit astfel de alerte. 

Vă reamintesc faptul că, ieri, șapte aeroporturi din Franța au fost evacuate în urma unor alerte cu bombă. Joi este o zi specială în Franța, pentru că la ora 10:00 ora locală (ora 11 în România) urma să fie înmormântat profesorul care a fost omorât săptămâna trecută în orașul Arras de un tânăr musulman radicalizat, provenit dintr-o regiune a Rusiei.

Citește și: Alerte cu bombă în șase aeroporturi din Franța. Oamenii au fost evacuați de urgență

La ceremonia funerară vor participa președintele Franței și soția sa, precum și alți oficiali.

Reamintesc, în Franța în acest moment este cel mai ridicat nivel de alertă teroristă. În timpul acestei relatări, în centrul orașului Strasbourg, văd cel puțin șase militari cu arma la piept, mergând în pas lent, uitându-se în jur și încercând să descurajeze orice posibil gest ostil la adresa securității populației.

În prezent, sunt controale mult mai amănunțite la graniță. Au apărut aceste controale în mod special după ziua de luni, când a avut loc atentatul la Bruxelles.

De atunci, granița dintre Belgia și Franța a fost întărită. Asta, pentru că, din experiența atentatelor din anii precedenți, făptașii fug din Belgia în Franța sau din Franța în Belgia", a relatat din Strasbourg realizatorul Antena 3 CNN, Sabina Iosub. 

×
Subiecte în articol: Strasboiurg liceu bomba
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close