Antena 3 CNN Externe Alţi doi români, trimişi în judecată de autorităţile italiene, în cazul "Mailat"

Alţi doi români, trimişi în judecată de autorităţile italiene, în cazul "Mailat"

Alţi doi români, trimişi în judecată de autorităţile italiene, în cazul "Mailat"
Sursa foto: Romulus Mailat
04 Feb 2009   •   12:42

Alţi doi români au fost trimişi în judecată de către autorităţile italiene în cazul "Mailat", anunţă Evenimentul Zilei. Radu Părvu şi Dorin Obedea sunt acuzaţi că ar fi găsit şi apoi vândut telefonul mobil al italiencei ucise, în octombrie 2007, de Romulus Mailat.
Primele audieri în în acest caz vor avea loc la începutul lunii iunie. "Cei doi sunt acuzaţi de tăinuire pentru că, de comun acord, în scopul obţinerii unui profit necinstit, ştiind că este un bun furat, au primit şi, respectiv, au achiziţionat, telefonul mobil al Giovannei Reggiani", a informat procurorul.
Autorităţile susţin că "Dorin Obedea este acuzat şi de favorizarea infractorului, pentru că, după tâlhărie şi crimă, a acceptat să primească geanta sustrasă de Mailat, ascunzând-o în baraca acestuia, ajutând astfel la comiterea infracţiunii şi la obţinerea profitului".
Dorin Obedea i-ar fi vândut, apoi, telefonul lui Radu Pîrvu, contra sumei de zece euro.
Românul Nicolae Romulus Mailat a fost condamnat la 29 de ani de închisoare de instanţa italiană, pentru uciderea, tâlhărirea şi agresarea sexuală a Giovannei Reggiani. Potrivit site-ului Roma Citta, Mailat trebuie să plătească şi o amendă penală de 1.000 de euro şi daune materiale stabilite deocamdată la 500.000 de euro.
Antena3.ro

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close