Antena 3 CNN Externe Ambasada României în Israel a primit 40 de cereri pentru plecarea românilor din Fâşia Gaza

Ambasada României în Israel a primit 40 de cereri pentru plecarea românilor din Fâşia Gaza

Ambasada României în Israel a primit 40 de cereri pentru plecarea românilor din Fâşia Gaza
03 Ian 2009   •   13:35

Ambasada României din Israel a primit până sâmbătă, la ora 12.00, ora României, 40 de cereri de asistenţă consulară în vederea plecării din Fâşia Gaza. 34 au fost înaintate de cetăţeni români, iar şase de către cetăţeni palestinieni, acestea fiind procesate.
Dintre cele 34 de cereri aparţinând unor cetăţeni români, nouă sunt pentru femei, trei pentru bărbaţi şi 22 pentru copii, reiese dintr-un comunicat remis, sâmbătă, de MAE Agenţiei Agerpres.
Reprezentanţii MAE au precizat că Ambasada României la Cairo a reluat sâmbătă demersurile pe lângă autorităţile egiptene pentru a obţine un răspuns la solicitarea de intrare, din Fâşia Gaza în Republica Arabă Egipt, prin Rafah, a cetăţenilor români care doresc să călătorească prin această ţară. Autorităţile egiptene analizează în prezent solicitarea, iar Ambasada României la Cairo a primit asigurări că demersul său va fi gestionat cu operativitate, se arată în acelaşi comunicat.
Ministerul a reiterat recomandarea făcută cetăţenilor români aflaţi în Fâşia Gaza de a contacta Ambasada României la Tel Aviv pentru a demara formalităţile de ieşire din teritoriu.
MAE a subliniat că a dispus toate măsurile necesare pentru sprijinirea cetăţenilor români din Fâşia Gaza. Astfel, a fost întărită echipa consulară de la ambasada din Israel, iar Centrala MAE şi misiunile României din zonă lucrează în flux continuu pentru a asigura asistenţa cetăţenilor români care solicită acest lucru.
Personalul consular de la ambasada din Israel continuă să fie în contact telefonic direct cu membri ai comunităţii româneşti din Gaza, pentru a-i informa asupra procedurilor pe care trebuie să le îndeplinească pentru a ieşi din zonă, şi face eforturi pentru a identifica cât mai multe persoane de cetăţenie română.
Ministerul a subliniat că ieşirea cetăţenilor din Fâşia Gaza depinde în egală măsură de procedurile consulare general valabile, dar şi de legislaţia internă a statului Israel.
Agerpres

×
Subiecte în articol: Ministerul Afacerilor Externe
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close