Antena 3 CNN Externe Ambasadorul SUA în Afganistan: Nu mai trimiteţi trupe, va fi mai rău

Ambasadorul SUA în Afganistan: Nu mai trimiteţi trupe, va fi mai rău

Ambasadorul SUA în Afganistan: Nu mai trimiteţi trupe, va fi mai rău
Sursa foto: razboiul afgan
13 Noi 2009   •   08:49

Ambasadorul american în Afganistan i-a cerut preşedintelui Barack Obama să nu mai trimită trupe în acest stat. Karl Eikenberry consideră că prezenţei americane în Afganistan ar reuşi doar să facă această ţară mai dependentă de SUA.
Fostul general şi-a exprima preocuparea pe fondul aşteptării ca liderul american să ia o decizie privitor la cererea comandantului SUA şi NATO din Afganistan de suplimentare a trupelor cu circa 40.000 soldaţi.
NATO consideră de altfel că această măsură este absolut necesară, iar secretarul general al NATO Anders Fogh Rasumssen i-a încurajat pe aliaţi să ofere mai multe resurse.
Pe de altă parte, surse din administraţia americană au specificat că preşedintele SUA nu este mulţumit cu opţiunile pentru Afganistan care i-au fost prezentat de echipa sa de securitate. El a cerut clarificări în ce priveşte cum şi când trupele americane vor preda responsabilitatea securităţii către guvernul american.
Deşi informaţii de la Casa Albă au lăsat se înţeleagă că Obama ar înclina spre trimiterea a încă 30.000 de soldaţi, Eikenberry, cel mai înalt oficial SUA din Kabul şi fost comandant al trupelor din Afganistan, este unul din principalii consilieri ai preşedintelui, iar opoziţa sa puternică este probabil să afecteze decizia.
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close