Antena 3 CNN Externe Ambasadorul Ungariei. Cetăţeanul român arestat în Bolivia a fost maltratat de poliţie

Ambasadorul Ungariei. Cetăţeanul român arestat în Bolivia a fost maltratat de poliţie

Ambasadorul Ungariei. Cetăţeanul român arestat în Bolivia a fost maltratat de poliţie
Sursa foto: Bolivia
25 Apr 2009   •   13:18

Ambasadorul maghiar Mathyas Josza a afirmat că cetăţeanul român şi maghiar Elod Toaso, reţinut de autorităţile boliviene săptămâna trecută, a fost maltratat de poliţie. ?Din nefericire, l-au maltratat pe cetăţeanul ungar în timpul detenţiei, iar acest lucru poate fi văzut pe faţa şi corpul lui?, a afirmat ambasadorul, care l-a vizitat personal pe deţinut în închisoarea din La Paz, citat de Mediafax.

Elod Toaso a fost arestat săptămâna trecută, alături de bolivianul de origine croată Mario Tadic. Cei doi sunt acuzaţi că ar fi făcut parte dintr-un grup terorist care ar fi avut intenţia de a-l asasina pe preşedintele bolivian Evo Morales. În acelaşi incident, trei persoane, printre care se afla şi românul Arpad Magyarosi, au fost ucise.

Ambasadorul ungar a adăugat că, din informaţiile pe care le deţine, ?bărbatul este departe de a fi un terorist?. Avocatul lui Elod Toaso va sesiza Comisia interamericană pentru drepturile omului din cadrul Organizaţie Statelor Americane în legătură cu acest caz. El reclamă utilizarea excesivă a forţei în timpul arestării clientului său, neinformarea familiei acestuia şi refuzul procuraturii de a prezenta dovezile împotriva clientului său.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close