Antena 3 CNN Externe Americanii l-au condus pe ultimul drum pe senatorul Ted Kennedy

Americanii l-au condus pe ultimul drum pe senatorul Ted Kennedy

Americanii l-au condus pe ultimul drum pe senatorul Ted Kennedy
Sursa foto: Ted Kennedy
30 Aug 2009   •   14:48

Ted Kennedy, cel care a fost numit de preşedintele Barack Obama "cel mai mare senator american", a fost înmormântat sâmbătă la cimitirul naţional Arlington. În cele două zile în care sicriul său a fost depus la biblioteca John F. Kennedy din Boston, mii de oameni au venit să-i aducă un ultim omagiu. Ted Kennedy a fost îngropat alături de fraţii săi, preşedintele John F. Kennedy, asasinat în 1963, şi Robert Kennedy, ucis în 1968.

În drumul spre cimitirul Arlington, mulţimea adunată în faţa clădirii Capitoliului din Washington a aplaudat trecerea cortegiului funerar.

Sicriul a fost adus cu avionul de la Boston, unde a avut loc sâmbătă dimineaţă o slujbă comemorativă. La ceremonie au fost prezente numeroase personalităţi: foşti preşedinţi americani alături de soţii, dar şi Barack Obama, care a rostit şi câteva cuvinte. "Ted Kennedy şi-a dedicat viaţa şi munca nu promovării cauzelor celor bogaţi, cu putere sau cu relaţii. El a vrut să fie vocea celor care nu erau auziţi. Fie ca sufletul lui să se odihnească în pace", a spus acesta.

Senatorul american Ted Kennedy a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 77 de ani, în urma unei tumori la creier. Boala fusese diagnosticată în mai 2008.

Antena 3

×
Subiecte în articol: înmormântare
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close