Antena 3 CNN Externe Americanii s-au înghesuit vineri la cumpărături în ziua cu cele mai mari reduceri

Americanii s-au înghesuit vineri la cumpărături în ziua cu cele mai mari reduceri

Americanii s-au înghesuit vineri la cumpărături în ziua cu cele mai mari reduceri
27 Noi 2009   •   17:40

Americanii au năvălit vineri în magazine pentru a profita de reducerile substanţiale care au loc în ?vinerea neagră? - ?black friday?, următoarea zi de după sărbătoarea tradiţională ?Thanksgiving? (Ziua Recunoştinţei, n.r.), relatează Reuters. Unii dintre cei 200 de oameni care s-au prezentat la uşile magazinelor, la miezul nopţii de joi, erau îmbrăcaţi în pijamale. Aceştia au primit cadouri în valoare de 10 dolari pentru a le fi stârnit apetitul de cumpărături.

Totuşi, cei mulţi dintre americani au declarat că vor fi mai selectivi în privinţa produselor pe care le vor cumpăra. Black Friday este adesea cea mai aglomerată zi de shopping din preajma sezonului sărbătorilor de iarnă, reprezentând o cincime din totalul vânzărilor anuale de retail din SUA.

Comportamentul consumatorilor americani este atent monitorizat în această zi, pentru a vedea dacă acesta s-a schimbat în sens pozitiv după criza criza financiară globală care a condus anul trecut la cel mai prost sezon de cumpărături, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, din ultimele patru decenii.

Retailerii americani se aşteaptă la un sezon decent în comparaţie cu precedentul. ?Se simte o diferenţă notabilă faţă de anul trecut când ne prăbuşeam de pe o stâncă încercând să ne apucăm de câte o rădăcină în cădere?, a declarat Terry Lundgren, CEO al Macy's Inc.

Aproximativ 134 de milioane de consumatori americani sunt spun că-şi vor face cumpărăturile de sărbători în acest weekend, potrivit unui studiu al Federaţiei Americane de Retail. Cel mai mare aflux de persoane este aşteptat la magazinele de discount ca Wal-Mart şi Target, urmate de Macy's şi Kohl's.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Black Friday reduceri
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close