Antena 3 CNN Externe "Americanii se roagă unii pentru alţii, în asta stă puterea lor". Concerte caritabile şi teledon, organizate pentru susţinerea victimelor Uraganului Sandy

"Americanii se roagă unii pentru alţii, în asta stă puterea lor". Concerte caritabile şi teledon, organizate pentru susţinerea victimelor Uraganului Sandy

"Americanii se roagă unii pentru alţii, în asta stă puterea lor". Concerte caritabile şi teledon, organizate pentru susţinerea victimelor Uraganului Sandy
de O.P.    |    02 Noi 2012   •   06:05

Deşi Sandy a părăsit teritoriul american, bilanţul dezastrului continuă să crească de la o zi la alta. Aproape o sută de persoane şi-au pierdut viaţa, în urma uraganului, iar pagubele sunt estimate, acum, la 50 de miliarde de dolari. Pentru a ajuta milioanele de persoane afectate de acest fenomen meteorologic, postul de televiziune NBC va organiza un teledon, în cadrul căruia vor concerta cei mai renumiţi artişti de pe scena muzicală internaţională.

Bruce Springsteen, Sting şi Jon Bon Jovi sunt doar câteva dintre numele sonore ce vor susţine un concert caritabil pentru victimele uraganului Sandy. Totul va avea loc în cadrul unui teledon organizat de către una dintre marile televiziuni din State în cursul nopţii de vineri. Donaţiile vor merge exclusiv către Crucea Roşie, care oferă adăpost, mâncare şi asistenţă psihologică milioanelor de persoane afectate de dezastrul Sandy.

Bilanţul dezastrului provocat de uraganul Sandy continuă să crească de la o zi la alta. Potrivit celui mai recent raport, 90 de persoane şi-au pierdut viaţa, dintre care 38 doar în New York. 4.5 milioane de oameni din 12 state sunt şi acum în beznă, iar pagubele sunt estimate la 50 de miliarde de dolari.

Între timp, experţii de la NASA au realizat o animaţie ce ilustrează evoluţia uraganului Sandy încă de la formarea în Marea Caraibelor, pe 21 octombrie, şi urmează călătoria sa pe coasta estică a Statelor Unite până pe 31 octombrie, când intensitatea acestui fenomen a scăzut.

În timp ce oamenii fugeau din calea apelor, un biciclist a umblat pe străzile din Manhattan, alături de un prieten, care a filmat totul chiar din mijlocul dezastrului.

Cei doi au continuat călătoria pe străzile inundate, chiar dacă apa aproape depăşea nivelul roţilor.



×
Subiecte în articol: uraganul sandy
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close