Antena 3 Externe Amplă operaţiune de salvare în Marea Mediterana

Amplă operaţiune de salvare în Marea Mediterana

de S.T.    |    07 Oct 2015   •   09:12
Amplă operaţiune de salvare în Marea Mediterana
CRIZA IMIGRANŢILOR. Cel puțin 900 de persoane aflate la bordul mai multor ambarcațiuni pneumatice au fost salvate, marți, în cursul a opt operațiuni separate desfășurate în sudul Mării Mediterane, transmite AFP.

Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), peste 430.000 de migranți au traversat Marea Mediterană în acest an. Dintre aceștia, 310.000 au sosit în Grecia și 120.000 în Italia, conform unor date statistice publicat pe 11 septembrie de OIM.

CRIZA IMIGRANŢILOR. Miercuri începe o nouă fază a operațiunii navale europene Eunavfor Med, de combatere a traficanților de persoane în Marea Mediterană. Astfel, navele militare europene vor putea de acum înainte să opereze împotriva traficanților, cu condiția de a rămâne în apele internaționale și de a nu pătrunde în cele teritoriale libiene. La operațiune participă patru nave și mai multe avioane.

Uniunea Europeană a lansat la finalul lunii iunie o misiune navală pentru a contracara traficanții de persoane și a limita valul de imigranți care traversează Marea Mediterană spre sudul Europei. Până acum, misiunea s-a limitat la supraveghere și schimb de informații.

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close