Antena 3 CNN Externe Preşedintele polonez: Utilizarea armelor chimice în Ucraina ar putea determina o intervenție a NATO

Preşedintele polonez: Utilizarea armelor chimice în Ucraina ar putea determina o intervenție a NATO

Președintele polonez Andrzej Duda declară că utilizarea armelor chimice în Ucraina de către Rusia va schimba jocul și NATO va trebui să se gândească serios la modul de răspuns.

Preşedintele polonez: Utilizarea armelor chimice în Ucraina ar putea determina o intervenție a NATO
Sursa foto: Twitter
de Silvia Preda    |    14 Mar 2022   •   17:41

În cadrul unei interviu acordat BBC, Andrzej Duda a fost întrebat dacă nu crede că președintele Putin s-ar putea pregăti să folosească arme chimice.

"Este ceva ce lumea nu a mai văzut la această scară de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace", a spus el.

"Dacă mă întrebați dacă Putin poate folosi arme chimice, cred că Putin poate folosi orice în acest moment, mai ales când se află în această situație dificilă. Din punct de vedere politic, el a pierdut deja acest război, iar din punct de vedere militar, nu îl câștigă."

Întrebat dacă o astfel de utilizare ar putea determina o intervenție a NATO, a spus el: "Bineînțeles, toată lumea speră că nu ar îndrăzni să facă acest lucru. Dar... dacă folosește arme de distrugere în masă, acest lucru ar schimba situația fundamental. Cu siguranță, [NATO]... ar trebui să se așeze la masă și va trebui să se gândească serios la ce să facă, pentru că atunci începe să fie periculos, nu doar pentru Europa..., ci pentru întreaga lume."

Oficialii occidentali au declarat vineri că Rusia ar putea folosi arme chimice în Ucraina într-un atac cu "steagul fals" pentru a oferi o justificare retrospectivă pentru invazia sa, dar nimic nu sugerează o utilizare mai largă a unor astfel de arme în război.

Primul oficial din Rusia care recunoaște public că invazia din Ucraina nu merge conform planului

Războiul din Ucraina decurge mai lent decât se aștepta Kremlinul, potrivit Reuters. Declaraţia surprinzătoare vine chiar de la unul dintre apropiaţii lui Vladimir Putin.

Afirmaţia e cu atât mai puternică cu cât apropiatul liderului de Moscova este chiar fostul său șef de securitate, Viktor Zolotov.

Război în Ucraina | Imaginile groazei din Mariupol. Orașul a fost bombardat din 4 direcții | Antena 3 transmite LIVE 24 din 24

Război în Ucraina, ziua a 19-a. Orașul Mariupol a fost bombardat din patru direcții.

Luni dimineață, alte explozii au răsunat în Kiev. Cel puțin două persoane au murit și trei au fost spitalizate după ce o clădire rezidențială dintr-o suburbie a capitalei a fost lovită de bombardamente, au anunțat astăzi serviciile de urgență din Ucraina.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close