Antena 3 CNN Externe Angelina Jolie se retrage din rolul de trimis special al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi

Angelina Jolie se retrage din rolul de trimis special al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi

După 21 de ani de servicii loiale şi după mai bine de 60 de misiuni pe teren, actriţa Angelina Jolie se retrage din rolul de trimis special al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

Angelina Jolie se retrage din rolul de trimis special al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi
Sursa foto: unhcr.org
de Claudia Popovici    |    16 Dec 2022   •   21:41

Angelina Jolie efectuat peste 60 de misiuni pe teren de-a lungul anilor, punându-şi celebritatea în slujba cauzei refugiaților şi atrăgând astfel atenţia presei asupra călătoriilor sale.

„După 20 de ani de muncă în cadrul sistemului ONU, simt că a sosit momentul să lucrez diferit, intrând direct în contact cu refugiaţii şi cu organizaţiile locale şi sprijinind acțiunile lor pentru găsirea de soluţii”, a declarat Angelina Jolie, citată de comunicatul UNHCR.

Actriţa americană Angelina Jolie, care era deja ambasadoare a bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), a fost promovată în funcţia de trimis special al directorului UNHCR, Antonio Guterres, în 2012.

"Ştiu că îi va rămâne dragă inimii cauza refugiaților şi sunt sigur că va aduce aceeaşi pasiune şi atenție în cadrul unui efort umanitar mai larg.

Angelina Jolie este un partener umanitar important al UNHCR de foarte mult timp.

Îi suntem recunoscători pentru deceniile sale de servicii, pentru angajamentul său şi pentru diferenţa pe care a făcut-o pentru refugiaţi şi pentru persoanele nevoite să fugă", a declarat şeful UNHCR, Filippo Grandi.

UNHCR a luat decizia de a-i acorda actriţei Angelina Jolie titlul de "trimis special", întrucât aceasta a dovedit un angajament excepţional faţă de cauza persoanelor refugiate.

"În noul ei rol, va trebui să se concentreze asupra crizelor la o scară mai mare, care antrenează deplasări masive ale populaţiei (...) şi să reprezinte UNHCR şi pe Antonio Guterres la nivel diplomatic", spunea atunci Adrian Edwards, unul dintre purtătorii de cuvânt ai UNHCR.

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close