Antena 3 CNN Externe Angelina Jolie, sesiune foto riscantă de Ziua mondială a albinelor

Angelina Jolie, sesiune foto riscantă de Ziua mondială a albinelor

Angelina Jolie a participat la un experiment inedit lansat de National Gographic de ziua mondială a albinelor. Actriţa a stat închisă într-o cameră cu sute de albine pentru a trage un semnal de alarmă asupra dispariției lor care ar putea priva omenirea de produse lactate, fructe, legume și bumbac.

Angelina Jolie, sesiune foto riscantă de Ziua mondială a albinelor
Sursa foto: National Geographic
de Claudia Popovici    |    21 Mai 2021   •   19:32

Potrivit Organizației ONU pentru Alimentație și Agricultură, populațiile de albine din multe țări, inclusiv Rusia, China și America, au scăzut brusc.

Acest aspect este foarte important deoarece trei din patru culturi alimentare consumate de oameni sunt polenizate de albine. Insectele polenizează, de asemenea, lucerna plantei, care este mâncată de vaci. Mai mult, datorită albinelor sunt întreţinute culturi care sunt folosite pentru a face haine și medicamente.

Potrivit Federației Americane de apicultură, albinele oferă peste 200 de miliarde de dolari în producția de alimente la nivel mondial.

În acest context, actriţa Angelina Jolie a acceptat provocarea lansată de Naţional Geographic şi a realizat o sesiune foto-video alături de un roi de albine. Şi în timp ce actriţa a catalogat momentul ca fiind încântător, mai ales că susţine respectul pentru mediu, fotograful a recunoscut că experiența l-a înspăimântat puţin.

„Suntem cu toții suficient de inteligenți pentru a ști că aceste albine sunt foarte, foarte interconectate și foarte importante. Pentru mine, albina și polenizarea și respectul pentru mediu, totul este interconectat cu mijloacele de trai ale femeilor şi cu efectele generate de schimbările climatice", a spus Angelina Jolie, potrivit wmagazine.com.

„Toată lumea de pe platoul de filmare, mai puțin Angelina, a trebuit să poarte costume de protecție. Trebuia să fie liniște și destul de întunecat, pentru a menține albinele calme. De asemenea, am pus un număr mare de albine pe o scândură pe care am așezat-o pe talia ei. Angelina a rămas perfect nemișcată, acoperită de albine timp de 18 minute, fără a fi înțepată. A fi în preajma albinelor este întotdeauna o experiență care mă lasă înspăimântat”, a dezvăluit fotograful Dan Winters.

Mai mult, Angelina Jolie a fost numită „nașă” a programului „Women for Bees”, lansat de UNESCO și Guerlain şi, timp de o lună, actrița va participa la o sesiune de instruire în apicultură în Franța.

×
Subiecte în articol: Angelina Jolie
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close