Antena 3 Externe Arabia Saudită a oferit cetăţenie unui robot feminin, dar restricţionează drepturile femeilor - VIDEO

Arabia Saudită a oferit cetăţenie unui robot feminin, dar restricţionează drepturile femeilor - VIDEO

27 Oct 2017   •   12:20
Arabia Saudită a oferit cetăţenie unui robot feminin, dar restricţionează drepturile femeilor - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com

Unui robot cu trăsături feminine din Arabia Saudită i s-a garantat săptămâna aceasta cetăţenia saudită, fapt ce a atras critici pentru că mecanismul automat pare să aibă mai multe drepturi decât milioane de femei şi străini ce trăiesc în statul din Golful Persic, informează ABC News.

Robotul Sophia poate recrea expresii faciale şi purta conversaţii, acesta a obţinut simpatia publicului când a fost prezentată la un summit economic din Riad, săptămâna aceasta.

”Sunt foarte onorată şi mândră de această distincţie unică. Este un lucru istoric să fii primul robot din lume ce are cetăţenie ”, a declarat Sophia.

La scurt timp după aceea, mai mulţi utilizatori de social media au subliniat faptul că Sophia a obţinut mai multe drepturi decât milioane de femei şi străini ce lucrează în Arabia Saudită, stat criticat în întreaga lume pentru reprimarea drepturilor civile şi ale femeilor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close