Antena 3 CNN Externe Arma secretă a Kievului, lăsat să se descurce singur în fața Rusiei: drona care intră în casă și sare în aer cu tot cu locuință

Arma secretă a Kievului, lăsat să se descurce singur în fața Rusiei: drona care intră în casă și sare în aer cu tot cu locuință

Ucraina se confruntă cu o situație critică pe front, în condițiile în care ajutorul militar occidental fie este suspendat - ca în cazul SUA - fie nu vine în cantități suficiente pentru a echilibra raportul de forțe.

Arma secretă a Kievului, lăsat să se descurce singur în fața Rusiei: drona care intră în casă și sare în aer cu tot cu locuință
Sursa foto: x@Osinttechnical
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Apr 2024   •   12:39

Depășiți numeric și la nivelul artileriei, ucrainenii au început să-și doteze dronele cu încărcături explozive mai puternice, capabile să provoace distrugeri mai mari.

Pe rețelele sociale circulă un clip care arată că o singură dronă ucraineană a fost de ajuns pentru a spulbera un imobil pe care rușii l-au ocupat în regiunea Donețk.

Imaginile surprind momentul în care acoperișul construcției este aruncat în aer de suflul exploziei.

Casa în care se adăposteau soldați ruși a fost complet distrusă după ce drona a intrat nestingherită pe un geam, potrivit surselor ucrainene.

Brigada ucraineană 28 Mecanizată și-a asumat responsabilitatea pentru acest atac.

Din Franța, secretarul de stat american cere Congresului SUA să deblocheze ajutorul pentru Ucraina

Ucraina se află într-un moment critic în războiul său cu Rusia și are nevoie urgentă de mai mult sprijin occidental, avertizează secretarul de stat american Antony Blinken.

El s-a referit la situația din Camera Reprezentanților a Congresului SUA, unde republicanii controlați de Donald Trump blochează un pachet militar de zeci de miliarde de dolari pentru Kiev.

"Este absolut esențial să le oferim ucrainenilor ceea ce au nevoie în continuare pentru a se apăra, în special în ceea ce privește munițiile și apărarea aeriană. Este un alt motiv pentru care cererea de buget suplimentar pe care președintele Biden a adresat-o Congresului trebuie să fie îndeplinită cât mai repede posibil", a declarat Blinken în timpul unei vizite în Franța.

La rândul său, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că, dacă Ucraina nu primește ajutor din partea SUA, forțele Kievului vor trebui să se retragă "în pași mici".

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close