Antena 3 CNN Externe "Ucraina se află într-un moment critic". Antony Blinken, secretarul american de stat, lansează un avertisment care stârneşte îngrijorare

"Ucraina se află într-un moment critic". Antony Blinken, secretarul american de stat, lansează un avertisment care stârneşte îngrijorare

Ucraina se află într-un moment critic în războiul său cu Rusia și are nevoie urgentă de mai mult sprijin occidental, a declarat secretarul de stat american Antony Blinken, referindu-se la impasul în care se află Congresul SUA cu privire la un pachet militar de miliarde de dolari pentru Kiev.

"Ucraina se află într-un moment critic". Antony Blinken, secretarul american de stat, lansează un avertisment care stârneşte îngrijorare
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    02 Apr 2024   •   16:59

"Este absolut esențial să le oferim ucrainenilor ceea ce au nevoie în continuare pentru a se apăra, în special în ceea ce privește munițiile și apărarea aeriană", a declarat Blinken în timpul unei vizite în Franța, relatează Reuters.

"Este un alt motiv pentru care cererea de buget suplimentar pe care președintele Biden a adresat-o Congresului trebuie să fie îndeplinită cât mai repede posibil", a adăugat Blinken.

Secretarul de stat american a îndemnat Camera Reprezentanților a SUA, controlată de republicani, să aprobe pachetul de măsuri militare și de ajutor financiar pentru Ucraina, dar președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, a amânat luni în șir această chestiune, invocând priorități interne.

Pe de altă parte, președintele ucrainean,Volodimir Zelenski, a declarat că dacă Ucraina nu primește ajutor din partea SUA forțele sale vor trebui să se retragă "în pași mici".

La rândul său, președintele francez, Emmanuel Macron, a adoptat în ultimele săptămâni o poziție mai dură față de Rusia, pe fondul temerilor că Ucraina pierde teren în război, în special pe măsură ce sprijinul SUA se diminuează.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Antony Blinken Rusia
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close