Antena 3 CNN Externe Armata israeliană avertizează civilii palestinieni că va intensifica atacurile

Armata israeliană avertizează civilii palestinieni că va intensifica atacurile

Armata israeliană avertizează civilii palestinieni că va intensifica atacurile
10 Ian 2009   •   18:27

Mii de manifeste au fost răspândite de aviaţia israeliană duminică deasupra oraşului Gaza. Israelul îi avertizează astfel pe palestinieni că vor ?intensifica operaţiunile? în Fâşia Gaza. Textul, redactat în limba arabă, susţine că armata ?va intensifica operaţiunile desfăşurate împotriva tunelurilor, depozitelor de armament şi teroriştilor din toată Fâşia Gaza? şi sfătuieşte pe civili să nu se apropie de terorişti şi de obiectivele vizate.
La mai mult de două săptămâni de la izbucnirea conflictului, situaţia din Fâşia Gaza este în continuare incertă. În timp ce oficialii palestinieni fac apeluri la pace, atacurile aviaţiei israeliene continuă în zonă. Bombele au lovit în sâmbătă dimineaţă birourile unei televiziuni iraniene din Fâşia Gaza, iar, în replică, militanţii Hamas au lansat rachete către oraşele israeliene sudice.
Ambele părţi au ignorat rezoluţia încetarea a focului semnată de Consiliul de Securitate al ONU. Israelinii au declarat ca nu pot fi de acord cu această rezoluţie, atâta timp ce nici Hamas-ul nu o respectă.
Între timp manifaţii de sprijin pentru palestinieni au avut loc în mai multe locuri din lume. Mii de oameni s-au adunat în Cisiordania, la Ramallah în Fîşia Gaza, la Ierusalim şi în întreaga Mare Britanie.
Sursa foto: millenniumweekend.org
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close