Antena 3 CNN Externe După ce a izbucnit în râs în timpul unei vizite în zonele inundate, Armin Laschet, potenţialul succesor al Angelei Merkel, își cere scuze

După ce a izbucnit în râs în timpul unei vizite în zonele inundate, Armin Laschet, potenţialul succesor al Angelei Merkel, își cere scuze

Armin Laschet a fost surprins râzând în timpul unei vizite pe care a efectuat-o sâmbătă, în oraşul Erftstadt, devastat de inundațiile din Germania, iar imaginile au devenit rapid virale, provocând un scandal.

După ce a izbucnit în râs în timpul unei vizite în zonele inundate, Armin Laschet, potenţialul succesor al Angelei Merkel, își cere scuze
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    18 Iul 2021   •   18:19

În timpul unui discurs de omagiere rostit de preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, din spatele șefului statului, Armin Laschet a izbucnit în râs alături de alte șase persoane. Euforia sa a ținut timp de 30 de secunde.

Înregistrarea video, imortalizată de postul de televiziune local WDR, a fost difuzată de mai multe sute de ori pe Twitter sâmbătă.

Gestul său a provocat indignare în rândul mai multor politicieni, dar și al internauțior.

Polemica a căpătat o amploare cu atât mai mare cu cât Laschet este premierul unuia dintre cele două cele mai afectate landuri Renania de Nord-Westfalia.

Aici, în urma inundațiilor, unde peste 40 de persoane și-au pierdut viața.

După acestă gafă, Laschet a revenit și și-a cerut scuze.El a transmis că regretă reacția avută în timpul discursului ținut de președinte.

„A fost nepotrivit și îmi pare rău”, a spus el.

Cu toate acestea, mulți dintre cei care au reacționat la postarea făcută de Laschet, au afirmat că acesta și-a cerut scuze doar pe jumătate. Unii dintre cei care au lăsat comentarii, cerându-i să spună ce a fost atât ,,de amuzant”, încât nu și-a putut controla reacția.

 

×
Subiecte în articol: Germania inundatii dezastru scandal
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close