Antena 3 CNN Externe Atac armat în SUA. Trei poliţişti, împuşcaţi de un tânăr extremist

Atac armat în SUA. Trei poliţişti, împuşcaţi de un tânăr extremist

Atac armat în SUA. Trei poliţişti, împuşcaţi de un tânăr extremist
Sursa foto: Pittsburgh SUA
05 Apr 2009   •   11:41

La doar o zi după masacrul din statul New York, trei poliţişti americani au fost ucişi într-un nou incident cu arme de foc, în oraşul Pittsburgh. Alţi doi poliţişti au fost răniţi. Criminalul, care a fost arestat, este un tânăr pasionat de arme şi cu idei extremiste. Atacatorul, înarmat cu un automat Kalaşnikov şi două pistoale s-a baricadat în locuinţă şi i-a pândit pe poliţiştii chemaţi să aplaneze o dispută conjugală.

Primii doi au fost împuşcaţi mortal chiar în pragul casei, iar colegii care le-au venit în ajutor au intrat şi ei în bătaia focului. ?Cel de-al treilea ofiţer, care de fapt terminase serviciul şi era în drum spre casă, a auzit la radio ce s-a întâmplat şi a venit în sprijinul colegilor săi, dar a fost şi el rănit mortal, când încerca să-i ajute?, povesteşte un martor.

Făptaşul a rezistat timp de patru ore sub asediul poliţiştilor, cărora li se alăturase şi o unitate specială. Vecinii îngroziţi s-au ascuns cum au putut mai bine. După ce au tras peste o sută de focuri de armă, poliţiştii l-au imobilizat pe criminal. Rănit de mai multe ori, acesta a supravieţuit deoarece purta o vestă anti-glonţ. El a mai avut timp să-i telefoneze unui prieten, căruia i-a spus că va muri azi şi l-a rugat să le transmită cunoscuţilor că îi iubeşte.

Potrivit prietenului său, ucigaşul, în vârstă de 23 de ani, era convins că în Statele Unite se petrec multe lucruri rele pe care presa le trece sub tăcere. El era îngrijorat mai ales de o presupusă lege a preşedintelui Obama care le-ar fi interzis civililor să deţină arme de foc.

Antena 3

×
Parteneri
Incendiu puternic la depozitul de lemn al unei fabrici de peleți
x close