Antena 3 CNN Externe Atac terorist la Sankt Petersburg. Teroristul a fost identificat

Atac terorist la Sankt Petersburg. Teroristul a fost identificat

Atac terorist la Sankt Petersburg. Teroristul a fost identificat
04 Apr 2017   •   08:15

Autorităţile ruse au crescut în timpul nopţii bilanţul atentatului terorist de la metrou la 11 morţi şi cel puţin 45 de răniţi, după ce un dispozitiv improvizat a explodat într-o garnitură de metrou care circula între staţiile Piaţa Senaia la Tehnologiceski Institut din Sankt Petersburg. Între timp, presa rusă relatează că principalul suspect ar fi un tânăr originar dintr-o ţară central-asiatică, transmite BBC, potrivit news.ro.

Un cetăţean rus, de origine kârgâză, este suspectat că a provocat deflagraţia violentă produsă luni la ora locală 14:40 (11:40 GMT) într-un tren care circula între două staţii ale unei linii de metrou frecventate din Sankt-Petersburg, a anunţat marţi un oficial kârgâz din domeniul securităţii, transmit Reuters şi AFP. 

''Autorul-kamikaze din metroul din Sankt-Petersburg (nord-vestul Rusiei) este un cetăţean kârgâz, Akbarjon Djalilov, născut în 1995'', a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al serviciilor de securitate kârgâze, Rakhat Saulaimanov. 

Pe de altă parte, potrivit Reuters, Comitetul de Securitate Naţională din Kazahstan conlucrează cu serviciile de securitate ruse în ancheta privind atentatul de la Sankt-Petersburg. Autorităţile kazahe au precizat că autorul atacului nu provenea din Kazahstan.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close