Antena 3 CNN Externe Atacul din New York, soldat cu 13 morţi, revendicat de un taliban pakistanez

Atacul din New York, soldat cu 13 morţi, revendicat de un taliban pakistanez

Atacul din New York, soldat cu 13 morţi, revendicat de un taliban pakistanez
Sursa foto: Atac New York
04 Apr 2009   •   17:06

Unul dintre cei mai căutaţi militanţi talibani, Baitullah Mehsud, a revendicat atacul de vineri, de la un centru new-yorkez pentru susţinerea imigranţilor, soldat cu 13 morţi, deşi iniţial autorităţile americane declaraseră că atacul a fost comis de un bărbat originar din Vietnam. ?Ceea ce s-a petrecut în Statele Unite ieri (vineri, n.r.) a fost făcut de oamenii noştri?, a declarat Meshud telefonic jurnaliştilor de la AFP.

?Doi dintre oamenii mei, un pakistanez şi un străin, s-au ocupat de operaţiune?, a adăugat Mehsud şi a oferit detalii: ?Unul dintre ei a comis un atac sinucigaş, în timp ce cel de-al doilea a părăsit locul faptei?. ?Transmiteţi Statelor Unite că vom comite foarte curând un atac sinucigaş masiv împotriva Casei Albe şi a Washington-ului", a continuat Mehsud.

Poliţiştii americani susţin însă că atacul a fost comis de o singură persoană, care şi-a luat viaţa după ce a omorât alţi 13 oameni. Conform autorităţilor americane, criminalul a blocat uşa din spate a centrului pentru imigranţi, pentru ca aceştia să nu poată fugi, apoi a pătruns în clădire şi a deschis focul.

Un oficial de rang înalt al Casei Albe a anunţat sâmbătă, la Strasbourg, că FBI-ul consideră că nu există nici o legătură între talibanii pakistanezi şi atacul din New York. ?FBI nu a găsit nici o dovadă care să arate o legătură între atacatorul responsabil pentru atacul din statul New York şi terorişti?, a spus el.

Nici oficialii pakistanezi nu iau în serios revendicarea lui Mehsud. ?Nu credem că el are capacitatea de a comite un atac în Statele Unite?, a declarat un oficial, care a preferat să îşi păstreze anonimatul.

Autorităţile americane au pus o recompensă de cinci milioane de dolari pe capul lui Baitullah Mehsud. El a ameninţat în mod repetat că se va răzbuna pentru frecventele atacuri americane cu rachete, care vizează în ultimele luni combatanţii al-Qaida din nord-vestul Pakistanului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close