Antena 3 CNN Externe Atena. Un nou protest al tinerilor, transformat în lupte de stradă

Atena. Un nou protest al tinerilor, transformat în lupte de stradă

Atena. Un nou protest al tinerilor, transformat în lupte de stradă
Sursa foto: lupte Atena
23 Ian 2009   •   09:05

Noi lupte de stradă la Atena. Poliţia greacă a intervenit cu gaze lacrimogene împotriva unor tineri violenţi. Între timp, fermierii greci continuă să blocheze mai multe şosele, cerând compensaţii pentru scăderea preţurilor agricole. Protestul a ţintuit pe loc şi zeci de tiruri româneşti care transportă marfă perisabilă.
Protestele joi seara au fost departe de amploarea celor de acum câteva săptămâni. După încheierea unei manifestaţii paşnice, câteva zeci de tineri au început să arunce pietre şi sticle incendiare. Poliţiştii au ripostat cu gaze lacrimogene, dar confruntarea a luat sfârşit fără răniţi sau arestări.
Anterior, aproape 3000 de sindicalişti şi-au exprimat solidaritatea cu o imigrantă bulgară, lideră de sindicat. Aceasta a fost grav rănită şi şi-a pierdut un ochi după ce doi indivizi i-au aruncat în faţă acid sulfuric. Ancheta nu a dus la niciun rezultat. Sindicaliştii susţin că atacul a avut ca scop intimidarea muncitorilor şi că poliţia nu vrea să-şi facă datoria.
Şoselele greceşti şi punctele de frontieră cu Bulgaria sunt blocate, de patru zile, de o altă acţiune de protest.
Fermierii cer guvernului compensaţii pentru scăderea preţurilor la produsele agricole. Sute de camioane, greceşti şi străine, au fost prinse în capcană iar şoferii care transportă produse perisabile şi-au pierdut răbdarea.
Coada se întinde pe 20 de km la vama greco-bulgară şi pe o distanţă de peste 130 de km pe autostrada Atena - Corint. Au rămas blocate şi zeci de tiruri româneşti care ar fi trebuit să ajungă de două zile în ţară. Şoferii se tem că vor rămâne fără motorină şi cu marfa stricată.
Antena 3

×
Subiecte în articol: proteste grecia
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close