Antena 3 CNN Externe Atentatul de la ambasada Germaniei în Kabul, un avertisment taliban pentru Berlin

Atentatul de la ambasada Germaniei în Kabul, un avertisment taliban pentru Berlin

Atentatul de la ambasada Germaniei în Kabul, un avertisment taliban pentru Berlin
Sursa foto: Atentant Kabul
08 Feb 2009   •   16:23

Un mesaj, transmis pe internet, atrage atenţia că atentatul, comis pe 17 ianuarie la în apropiere de ambasada germană din Kabul, este un avertisment la adresa Berlinului. Mesajul a apărut la începutul săptămânii pe site-ul thabaat.net, iar poliţia germană îl atribuie cu certitudine talibanilor. Scrisoarea se adresează ?poporului german şi guvernului său, aliat al americanilor?, se arată în săptămânalul Focus. Cancelarului Angela Merkel ?este vinovat pentru moartea femeilor şi copiilor?, se arată în document.
Cinci oameni au murit şi mai mulţi au fost răniţi în ianuarie, după ce o maşină capcană a explodat în apropierea ambasadei Germaniei din Kabul. Atacul a fost revendicat de rebelii talibani. Purtătorul lor de cuvânt, Zabiullah Mujahid, a declarat pentru CNN că atacatorul sinucigaş se numea Shumse Rahman, era din Kabul şi a avut ca ţintă două autovehicule ale ambasadei germane.
Organizaţiile teroriste islamice au lansat pe internet, de la începutul lunii ianuarie, patru mesaje de ameninţare la adresa Germaniei.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close