Antena 3 CNN Externe Atenţie la fumat, în Grecia! Noile amenzi de până la 500 de euro au intrat în vigoare

Atenţie la fumat, în Grecia! Noile amenzi de până la 500 de euro au intrat în vigoare

Atenţie la fumat, în Grecia! Noile amenzi de până la 500 de euro au intrat în vigoare
01 Iul 2009   •   16:02

Grecia este una dintre destinaţiile preferate ale românilor pe timpul verii, însă trebuie cunoscut faptul că începând de la 1 iulie atmosfera s-a schimbat în respectiva ţară, pentru că au intrat în vigoare restricţiile privind fumatul în locurile publice.
Aproximativ 40% din populaţia Greciei este fumătoare şi locuitorii au o istorie bogată în a sfida autorităţile, mai ales că noua lege este privită ca fiind una care le îngrădeşte drepturile democratice. Cei care încalcă însă noua lege pot fi sancţionaţi cu până la 500 de euro.
Fumatul a fost interzis în spitale, şcoli, vehicule şi toate locurile publice. Cafenelele mici şi restaurantele cu o suprafaţă mai mică de 70 de metri pătraţi pot opta să fie "curate" sau să permită accesul doar nefumătorilor. Cafenelele şi restaurantele mari pot avea însă spaţiu delimitat şi foarte bine ventilat pentru fumători.
Locaţiile în care regulile sunt încălcate pot fi amendate cu 1.000 de euro la prima abatere. Dacă legea este încălcată în mod repetat amenzile vor creşte şi, la a patra abatere, instituţiile îşi pot pierde chiar şi licenţa.
Antena3.ro

×
Parteneri
1,5 milioane de angajați români ar putea avea salarii mai mici, din iulie
x close