Antena 3 CNN Externe Atenție! Vine A-PORC-alipsa! Mulți oameni vor suferi din cauza acesteia

Atenție! Vine A-PORC-alipsa! Mulți oameni vor suferi din cauza acesteia

Atenție! Vine A-PORC-alipsa! Mulți oameni vor suferi din cauza acesteia
Sursa foto: Foto: knowwayback.blogspot.com
26 Sep 2012   •   17:19

Iubitorii de șuncă sunt sfătuiți să înceapă să își cumpere mic dejunul în cantități industriale sau să se gândească la o alternativă, deoarece un deficit mondial de carne de porc și slănină în următorii ani este inevitabil, avertizează  o companie din această industrie, scrie Daily Mail.

Cifra de afaceri pentru crescătorii europeni de porci s-a prăbușit între anii 2011 și 2012, o tendință care a luat amploare în întreaga lume, avertizează Asociația Națională de Porci din Marea Britanie.

Declinul în numărul porcinelor este strâns legată de creșterea costurilor pentru hrană, un efect al recoltelor proaste de porumb și soia din acest an.

Anunțul Asociației de astăzi este un semn de avertizare asupra celei mai recente probleme globale cu care se confruntă industria și iubitorii de carne de porc de pretutindeni.

Luna trecută, Departamentul Agriculturii al SUA a avertizat că seceta de vară din Midwest ar avea un impact asupra producției de carne de porc din anul viitor.

În acest an producătorii americani de carne de porc au fost nevoiți să trimită animalele la sacrificare în masă. Aprovizionarea națiunii cu carne de porc au atins niveluri record în luna august, în creștere cu 31% până la 580,800,000 de lire sterline, potrivit LA Times.

În luna iulie, prețurile de alimente la nivel mondial a crecut cu 10% potrivit Băncii Mondiale. Prețul porumbului și grâului au crescut cu 25%, în timp ce prețul la soia a crescut cu 17%.

Scăderea producției ar putea fi mai mare în Europa. Miercuri, Mick Sloyan, retailerul British Pig, a declarat că prețul cărnii de porc s-ar putea dubla la jumătatea lui 2013.

×
Subiecte în articol: carne de porc Marea Britanie porci
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close