Antena 3 CNN Externe Aterizare de urgenţă a unui Airbus A330 cu 203 persoane la bord, după ce cabina piloţilor a luat foc

Aterizare de urgenţă a unui Airbus A330 cu 203 persoane la bord, după ce cabina piloţilor a luat foc

Aterizare de urgenţă a unui Airbus A330 cu 203 persoane la bord, după ce cabina piloţilor a luat foc
Sursa foto: Airbus A330
11 Iun 2009   •   09:58

Un nou incident în care a fost implicat un avion Airbus a avut loc în Australia. O aeronavă Airbus A330 care avea la bord 203 de persoane a fost forţat să aterizeze de urgenţă, după ce cabina piloţilor a luat foc.

Potrivit BBC News, avionul efectua o cursă între Japonia şi Australia. La patru ore după decolare, cabina piloţilor a fost cuprinsă de flăcări, în urma unui incendiu.

Piloţii au reuşit să stingă incendiul înainte de aterizarea aeronavei în Guam. Nici una dintre persoanele aflate la bord nu a fost rănită.

Cauzele incidentului nu au fost încă dezvăluite. Aparatul de zbor aparţine companiei Jetstar.

În urmă cu 10 zile, avionul Airbus A330 al companiei Air France, care asigura legătura între Rio de Janeiro şi Paris, a dispărut în largul coastelor braziliene. Aeronava avea 228 de persoane la bord, printre care şi o româncă. Motivele prăbuşirii aparatului nu au fost clarificate încă.

Miercuri, Airbus a trimis tuturor clienţilor săi o notă informativă tehnică potrivit căreia avioanele sale sunt sigure. În scrisoare, reprezentanţii Airbus au menţionat că aeronavele A330 şi A340 sunt sigure, chiar dacă sunt dotate cu sonde de viteză criticate în urma prăbuşirii zborului Rio-Paris al Air France.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Australia
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close