Antena 3 CNN Externe Zece oameni au fost uciși și alți douăzeci și cinci au fost răniți, după ce un autobuz plin cu nuntași s-a răsturnat într-un sens giratoriu, în Australia

Zece oameni au fost uciși și alți douăzeci și cinci au fost răniți, după ce un autobuz plin cu nuntași s-a răsturnat într-un sens giratoriu, în Australia

Zece persoane au fost ucise și alte 25 au fost rănite, după ce un autobuz care transporta persoane ce participaseră la o nuntă s-a răsturnat, în Australia.

Zece oameni au fost uciși și alți douăzeci și cinci au fost răniți, după ce un autobuz plin cu nuntași s-a răsturnat într-un sens giratoriu, în Australia
Sursa foto: Twitter@xtremeVG
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Iun 2023   •   10:18

Accidentul s-a produs duminică, în jurul orei locale 23.30, în condiții de ceață, în zona localității Greta din regiunea New South Wales, la aproximativ 180 km nord-vest de Sydney.

Șoferul autobuzului, un bărbat în vârstă de 58 de ani, a supraviețuit și a fost arestat, după ce a fost supus unor teste la spital.

Un oficial al poliției a precizat că există suficiente informații pentru a fi formulate acuzații împotriva șoferului.

Citește și: "Mamă! Dumnezeule!". Microbuz plin cu călători atacat cu bâtele în Şomcuta Mare

Conform primelor date, autobuzul s-a rostogolit de pe o rampă într-un sens giratoriu.

Tracy Chapman, o reprezentată a poliției din New South Wales, a declarat că numărul persoanelor ucise ar putea să crească, deoarece mai mulți pasageri ar putea fi încă prinși sub autobuzul răsturnat.

Dintre răniții supraviețuitori, doi au fost transportați cu avionul la spital.

În autobuz se aflau aproximativ 50 de nuntași, care urmau să ajungă în locul unde se cazaseră.

Familiile și apropiații victimelor au sosit la locul accidentului luni dimineață, în timp ce poliția încerca să identifice persoanele care se aflau în vehicul.

Primar: "Accidentul va transmite o undă de șoc"

"A fost o zi frumoasă, o nuntă frumoasă, un adevărat basm. (Apoi) am primit vestea că a avut loc un accident și am început să ne panicăm cu toții", a declarat un invitat la nuntă.

Presa internațională notează că victimele participaseră mai devreme la ceremonia desfășurată la Wandin Estate Winery.

Jay Suvaal, primarul orașului Cessnock, aflat în apropiere locului tragediei, a declarat că accidentul a fost "cu adevărat îngrozitor" și că va transmite "o undă de șoc" care va depăși granițele comunității.

Nunta cu deznodământ fatal a avut loc în mijlocul unui weekend prelungit, ziua de luni fiind sărbătoare publică în majoritatea statelor australiene.

Prim-ministrul australian Anthony Albanese a mulțumit salvatorilor și a anunțat că oferă sprijin guvernamental victimelor și familiilor acestora.

"Este atât de trist și de nedrept ca o zi atât de veselă, într-un loc frumos, să se încheie cu pierderi de vieți omenești și traume îngrozitoare. Oamenii închiriază autobuze pentru nunți pentru a-și ține oaspeții în siguranță iar asta nu face decât să amplifice caracterul acestei tragedii", a declarat el.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close