Antena 3 CNN Externe Autorităţile române vor să-l audieze pe Hayssam prin videoconferinţă

Autorităţile române vor să-l audieze pe Hayssam prin videoconferinţă

Autorităţile române vor să-l audieze pe Hayssam prin videoconferinţă
Sursa foto: Foto: Intact Images
11 Mai 2011   •   20:54

Omar Hayssam ar putea fi audiat, din Siria, prin videoconferinţă. Acest lucru ar fi posibil dacă Ministerul Justiţiei va solicita autorităţilor siriene o aprobare în acest sens. Miercuri a fost judecat un nou termen al procesului în care Hayssam este acuzat de terorism, următorul fiind stabilit abia pentru luna octombrie.

Avocatul lui Omar Hayssam susţine că acesta este încarcerat într-o închisoare militară din Siria. El a prezentat în acest sens un document trimis de autorităţile siriene.

"E vorba de pedeapsa de patru ani, data încarcerării este 9 ianuarie 2008", a precizat Ion cazacu, avocatul lui Hayssam.

Chiar dacă este închis în Siria, omul de afaceri ar putea fi, totuşi, audiat în procesul deschis în ţara noastră. Aceasta în condiţiile în care următorul termen a fost stabilit pentru luna octombrie.

"În general, statele sunt reticente în legătură cu acest mijloc, dar rămâne calea comisiei rogatorii", a spus Cazacu.

Omar Hayssam a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru terorism, în dosarul privind răpirea celor trei jurnalişti români în Irak. El a fugit din România în 2006, după ce a fost eliberat din închisoare pe motive medicale.

 


×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close