Antena 3 CNN Externe Autorităţile ruse, despre Arctic Sea: Nava ar transporta şi alte materiale în afară de cherestea

Autorităţile ruse, despre Arctic Sea: Nava ar transporta şi alte materiale în afară de cherestea

Autorităţile ruse, despre Arctic Sea: Nava ar transporta şi alte materiale în afară de cherestea
Sursa foto: Arctic Sea
26 Aug 2009   •   12:59

Noi informaţii în cazul navei Arctic Sea. Autorităţile ruse au recunoscut că vasul ar transporta şi alte materiale decât cherestea, aşa cum susţineau iniţial. Potrivit şefului comisiei de investigaţii, Alexander Bastrykin, citat de Moscow Tmes, încărcătura navei ar putea fi compusă şi din materiale necunoscute deocamdată.

?Nu excludem posibilitatea ca nava să transporte şi altceva în afară de cherestea?, a declarat Bastrykin. ?Trebuie să examinăm cât mai repede nava, ca să eliminăm toate aceste speculaţii?.

În prezent, nava Arctic Sea navighează către Marea Neagră, îndreptându-se către portul Novorossiisk. La bordul navei se află patru dintre cei 15 membrii care se aflau iniţial pe vas. Ceilalţi 11 au fost duşi la Moscova, împreună cu 8 dintre presupuşii piraţi. Se pare ca aceştia au fost izolaţi şi nu au voie să comunice cu nimeni.

?Nu deţinem toate datele problemei, însă vom clarifica situaţia în cel mai scurt timp?, a adăugat Alexander Bastrykin.

Unii experţi cred că Arctic Sea nu transporta doar lemn finlandez, aşa cum s-a afirmat, ci şi arme sau chiar droguri. S-a emis chiar ipoteza că răpirea ar fi doar un episod din luptele pentru putere între clanurile rivale de la Moscova, iar Kremlinul ar fi fost nevoit să intervină pentru a preveni un scandal internaţional.

Povestea Arctic Sea a început însă după ce nava a părăsit un port finlandez pe 23 iulie şi a dispărut la scurt timp. Mai mult de 20 de ţări, în cooperare cu Interpoul au participat la căutarea navei ce transporta o încărcătură de cherestea în valoare de peste un milion de euro. Echipajului vasului sub drapel maltez şi deţinut de o companie rusească avea cursul stabilit spre Africa.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close