Antena 3 CNN Externe Autoritățile saudite au interceptat o rachetă Scud lansată de rebelii din Yemen

Autoritățile saudite au interceptat o rachetă Scud lansată de rebelii din Yemen

Autoritățile saudite au interceptat o rachetă Scud lansată de rebelii din Yemen
Sursa foto: foto: AGERPRES
06 Iun 2015   •   10:33

Arabia Saudită, care conduce o coaliție arabă împotriva rebelilor șiiți Houthi în Yemen, a interceptat în zorii zilei de sâmbătă o rachetă Scud lansată asupra teritoriului său de către acești rebeli, din nordul Yemenului, a informat agenția oficială SPA, preluată de AGERPRES.

Milițiile Houthi și aliații lor, militari rămași fideli fostului președinte yemenit Ali Abdallah Saleh, au lansat sâmbătă la orele locale 02:45 (23:45) o rachetă Scud în direcția Khamis Mushait, oraș în sud-vestul regatului, a precizat agenția, care cita un comunicat al comandamentului coaliției arabe.

Forțele regale saudite au interceptat racheta Scud cu o rachetă Patriot, iar aviația coaliției a intervenit la rândul său pentru a distruge baza de lansare a rachetelor, reperată la sud de Saada, fieful rebelilor Houthi din nordul Yemenului, se mai menționează în comunicat, care nu furnizează alte detalii.

Din 26 martie, coaliția arabă a lansat o campanie de raiduri aeriene împotriva rebelilor pentru a-i împiedica să cucerească întregul teritoriu yemenit. Rebelii Houthi l-au obligat pe președintele yemenit Abd Rabbo Mansour Hadi să fugă din țară și să se refugieze în Arabia Saudită, amintește France Presse.



×
Subiecte în articol: racheta
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close