Antena 3 CNN Externe Autorităţile ucrainene au anunţat trimiterea propriului convoi umanitar în Est

Autorităţile ucrainene au anunţat trimiterea propriului convoi umanitar în Est

Autorităţile ucrainene au anunţat trimiterea propriului convoi umanitar în Est
de S.T.    |    14 Aug 2014   •   11:43

Autorităţile ucrainene au anunţat joi trimiterea propriului convoi umanitar pentru locuitorii din bastioanele rebele Doneţk şi Lugansk, în timp ce un convoi rus se află în drum spre frontiera ucraineană sub acelaşi pretext, informează France Presse.
"Joi, 14 august, la ora 11.00, trei oraşe ucrainene Kiev, Dnipropetrovsk și Harkov vor trimite un convoi de camioane cu ajutoare pentru locuitorii din Lugansk şi Doneţk", a indicat serviciul de presă al preşedinţiei ucrainene într-un comunicat.

"Crucea Roşie va distribui acest ajutor populaţiei civile din regiunile Doneţk şi Lugansk", două bastioane ale insurgenţilor proruşi, adaugă comunicatul.

Kiev: Este un "cinism" decizia Rusiei de a trimite un convoi umanitar spre zona de conflict cu rebelii separatişti

Convoiul ucrainean, compus din 15 camioane care transportă 240 de tone de produse de primă necesitate, se va opri în oraşul Starobilsk, localitate aflată sub control guvernamental, situată la 97 km nord de Lugansk, unde va fi preluat de Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.

Autorităţile ucrainene au decis miercuri să aloce 10 milioane de hrivne (570.000 de euro) pentru nevoile umanitare ale populaţiei din estul ţării, teatrul unor confruntări armate de patru luni între insurgenţi proruşi şi forţele ucrainene.

Kievul acuză Moscova că ar fi încercat să introducă "forţe de menţinere a păcii" în Ucraina

Ucraina şi Rusia sunt de mai multe zile în impas cu privire la modalităţile de distribuire a unui ajutor umanitar rus pentru bastioanele rebele din Doneţk şi Lugansk, asediate de armata ucraineană şi care se confruntă cu o situaţie umanitară "critică".

Ucraina, la fel ca multe ţări occidentale, suspectează că acest convoi care a plecat marţi dimineaţă de la o bază militară dintr-o suburbie a Moscovei şi care a făcut o oprire în sudul Rusiei nu serveşte decât ca o acoperire pentru o eventuală intervenţie rusă în Ucraina. Acest scenariu a fost calificat drept "absurd" de Ministerul rus de Externe.

Care sunt condiţiile impuse de Ucraina pentru a permite trecerea convoiului umanitar rus pe teritoriul său

Kievul a propus în cele din urmă miercuri ca ajutorul să fie pus la dispoziţia Crucii Roşii pentru a fi distribuit la Lugansk, după ce va fi inspectat la postul de frontieră din apropierea acestui oraş.

Citeşte şi:

Bilanţul dramatic al conflictului din Ucraina. Numărul morţilor s-a dublat în 15 zile



×
Subiecte în articol: Ucraina convoi umanitar Kiev
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close