Antena 3 CNN Externe Kiev: Este un "cinism" decizia Rusiei de a trimite un convoi umanitar spre zona de conflict cu rebelii separatişti

Kiev: Este un "cinism" decizia Rusiei de a trimite un convoi umanitar spre zona de conflict cu rebelii separatişti

Kiev: Este un "cinism" decizia Rusiei de a trimite un convoi umanitar spre zona de conflict cu rebelii separatişti
Sursa foto: Foto: suriye-yardim.ihh.org.tr
de M.Z.    |    14 Aug 2014   •   10:02
Guvernul de la Kiev califică drept "cinism" decizia Rusiei de a trimite un convoi cu ajutoare umanitare spre zona de conflict cu rebelii separatişti. 

Între timp, luptele din estul Ucrainei sunt tot mai intense. Numărul victimelor s-a dublat în mai puţin de trei săptămâni şi se apropie de 2.100. 
 
Autorităţile de la Kiev se tem că cele 260 de camioane trimise de Moscova ar putea fi un "cal troian" care să deschidă calea unei invazii militare ruse.

Guvernul ucrainean va permite distribuirea ajutoarelor, dar numai cu garanţii internaţionale. La sosirea în Lugansk, distribuirea ajutoarelor către populaţia civilă va fi coordonată de Crucea Roşie. 
 
Convoiul s-a oprit, deocamdată, la peste 100 de kilometri de frontieră. Între timp, luptele dintre forţele guvernamentale şi separatişti s-au intensificat, cu pierderi grele de ambele părţi. Ieri, 12 voluntari ucraineni din gruparea naţionalistă Pravîi Sektor au fost ucişi într-o ciocnire cu rebelii, lângă Doneţk. Disperaţi, civilii încearcă să scape din oraş, dar, adesea, fără succes.
 
Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, se declară îngrijorat de ambiţiile Rusiei care, în opinia sa, nu se limitează la Ucraina. Rasmussen consideră că aşa-numitul "conflict îngheţat" din Transnistria este întreţinut de Rusia pentru a împiedica integrarea euro-atlantică a Republicii Moldova. 

×
Subiecte în articol: convoi umanitar
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close