x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Avertisment OMS. Pregatiţi-vă pentru al doilea val al epidemiei de gripă!

de 21 Aug 2009   •   19:12
Avertisment OMS. Pregatiţi-vă pentru al doilea val al epidemiei de gripă! 127
Gripa
Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Margaret Chan, a solicitat guvernelor din întreaga lume să se pregătească pentru al doilea val al gripei de tip A H1N1, avertizându-le că va fi dificil să facă faţă numărului mare de solicitări de vaccinuri. Între timp, peste 20 de companii farmaceutice se străduiesc să producă un vaccin sigur şi eficient, care să protejeze populaţia înainte de venirea iernii în emisfera nordică.

?Nu putem spune cu certitudine dacă ce a fost mai rău a trecut sau ce a fost mai rău abia acum urmează să vină?, a declarat Chan, citată de AFP. ?Trebuie să fim pregătiţi pentru orice surpriză ar putea produce acest virus capricios. (...) De asemenea trebuie să fim pregătiţi pentru un al doilea sau chiar un al treilea val de îmbolnăviri, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul pandemiilor anterioare?.

De la începutul lunii aprilie, când virusul A H1N1 a început să se răspândească, s-au înregistrat peste 1.800 de decese, conform ultimei estimări a OMS. Marea majoritate a cazurilor mortale s-au înregistrat pe continentul american.

OMS a confirmat oficial pandemia în luna iunie. Prezenţa virusului a fost confirmată în 170 de state.

Antena3.ro
sati