Antena 3 CNN Externe Avertisment dur din partea Consiliului European: "Marea Britanie iese din UE și pierde privilegiile, ori nu mai iese deloc"

Avertisment dur din partea Consiliului European: "Marea Britanie iese din UE și pierde privilegiile, ori nu mai iese deloc"

Avertisment dur din partea Consiliului European: "Marea Britanie iese din UE și pierde privilegiile, ori nu mai iese deloc"
14 Oct 2016   •   09:18

Marea Britanie se confruntă cu două alegeri tranșante: ori iese din Uniunea Europeană, scenariu în care își pierde multe din privilegii, ori nu mai iese din Uniunea Europeană deloc. Este poziția anunțată de președintele Consiliului European, Donald Tusk, conform Guardian.

Este pentru prima oară când Donald Tusk are o poziție atât de fermă pe subiectul Brexit.

La doar câteva ore după ce ministrul de Externe al Marii Britanii, Boris Johnson, și-a exprimat încrederea că Marea Britanie poate în continaure să negocieze un acord comercial cu Uniunea Europeană după Brexit, Donald Tusk a explicat că nu se poate.

Fără să îl nominalizeze pe Johnson, cunoscut la Bruxelles pentru comparația sa amuzantă referitoare la un tort, din care toată lumea poate să mănânce, Tusk a explicat că este o iluzie.

“Asta este o iluzie, să crezi că cineva poate să mănânce tort la nesfârșit. Faceți un experiment simplu – cumpărați un tort, mâncați tortul și verificați dacă mai e tort în farfurie după aceea.”

Johnson a afirmat, anterior, că este încrezător că poate să obțină un acord comercial puternic cu Uniunea Europeană, dar Tusk l-a contrazis ulterior și a explicat că ambele părți vor rămâne în situații mult mai delicate.

“Nu va mai fi niciun tort pe masă, pentru nimeni. Va mai fi doar sare și oțet”, a explicat Tusk.

 

×
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close