Antena 3 CNN Externe Avion Airbus cu 228 de persoane la bord, dispărut de pe radare (VIDEO)

Avion Airbus cu 228 de persoane la bord, dispărut de pe radare (VIDEO)

Avion Airbus cu 228 de persoane la bord, dispărut de pe radare (VIDEO)
Sursa foto: avion disparut
01 Iun 2009   •   12:58

Un avion de tip Airbus aparţinând companiei Air France, care efectua un zbor pe ruta Rio de Janeiro- Paris, a dispărut, luni dimineaţă, la puţin timp după decolare de pe radarele controlorilor de zbor.

Avionul, care transporta 216 pasageri, a dispărut în jurul orei 9.00 (ora României) în largul coastelor braziliene, anunţă AFP, citând o sursă aeroportuară.

Avionul Airbus A330 trebuia să aterizeze la ora 12.10 (ora României) pe aeroportul Roissy din Paris. Acest lucru nu s-a întâmplat însă, iar controlorii de trafic nu au reuşit să ia legătura cu piloţii aeronavei.

La bordul aeronavei se aflau 228 de oameni, dintre care 216 pasageri - 126 de bărbaţi, 82 de femei, şapte copii şi un bebeluş - şi 12 membri ai echipajului.

Directorul Air France a anunţat o posibilă explicaţie a dispariţiei avionului de pe radare. Aparent aeronava a trecut printr-o zonă cu furtuni violente şi turbulenţe. Astfel, există mari şanse ca aeronava să fi fost lovită de un trăsnet.

Potrivit unui comunicat al companiei, citat de letelegramme.com, un mesaj automat care indica ?o pană la circuitul electric? a fost primit la ora 9.14 minute (ora României).



Conducerea companiei a pus la dispoziţia celor care pot da informaţii despre starea avionului un număr verde la care ei pot apela, din orice ţară. Numărul este 00.33.1.57.02.10.55 şi poate fi apelat din afara Franţei.

Autorităţile aeroportuare spun că nu mai este "nicio speranţă" pentru cursa AF 447. Ipoteza că acesta s-ar mai afla în aer este nerealistă, în condiţiile în care combustibilul disponibil la decolare ar fi fost consumat până în acest moment. Autorităţile din Brazilia au anunţat că a început să cerceteze zonele de coastă, în căutarea avionului dispărut.




?Îngrijorarea este foarte mare la Roissy. Avionul a dispărut de pe radare în urmă cu mai multe ore. Se poate să fie vorba despre o pană la transponder, dar acest tip de incident este foarte rar, şi aeronava nu a aterizat la timp? a declarat sursa citată.

O celulă de crizã a fost înfiinţată la aeroportul Roissy.

Compania Air France a confirmat faptul că nu se poate lua legătura aeronava şi a arătat că, alături de cei 216 pasageri, la bord se află 12 membri ai echipajului.


Avioanele de tip Airbus, implicate în mai multe catastrofe în ultimii ani

Mii de oameni au murit în ultimii ani în catastrofe aviatice în care au fost implicate aeronavele de tip Airbus, fie că a fost vorba despre erori de pilotaj sau despre probleme tehnice. Chiar şi în România, în cea mai mare tragedie aviatică a fost implicat un avion de tip Airbus.

Avioanele de tip Airbus A330 au fost implicate în mai multe accidente în care şi-au pierdut viaţa mii de oameni. În urmă cu 11 ani, în România, o aeronavă Airbus 310, s-a prăbuşit, în localitatea Baloteşti, la doar două minute de la decolare. Toate cele 60 de persoane de la bordul avionului, 11 membri ai echipajului şi 49 de pasageri, au murit pe loc, la impactul avionului cu solul.

Pe 31 iulie 1992, un Airbus A-310 s-a prăbuşit în apropiere de Kathmandu, în Nepal, iar cele 113 persoane aflate la bordul avionului şi-au pierdut viaţa.

Doi ani mai târziu, o altă aeronavă s-a prăbuşit pe aeroportul din Nagoya, Japonia, în timpul procedurilor de aterizare. Dintre cei 271 de pasageri, 264 şi-au pierdut viaţa.

O altă tragedie aviatică a avut loc în septembrie 1997, când 234 de persoane au pierit, după ce aeronava Airbus cu care zburau s-a părbuşit în apropiere de Medan, în insula Sumatra.

Alţi 202 pasageri ai unui Airbus A300-600 au decedat după ce avionul s-a prăbuşit în apropiere de Taipei, în februarie 1998.

Pe 31 ianuarie 2000, în apropiere de Abidjan, Cote d'Ivoir s-a prăbuşit un Airbus A-310. În urma accidentului 169 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar 10 au reuşit să supravieţuiască.

Într-o altă tragedie aviatică, înregistrată în noiembrie 2001, 265 de oameni au pierit, după ce un Airbus A-300 a căzut în carteirul Queens din New York.

Într-o altă catastrofă aeriană, din iulie 2006, şi-au pierdut viaţa 140 de pasageri, la Irkuţk, în partea siberiană a Rusiei. Aeronava a ieşit de pe pistă în momentul aterizării, lovind un zid din beton, apoi mai multe construcţii. Două explozii s-au produs la bordul aparatului, iar avionul a luat imediat foc.

Antena3.ro

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close