Antena 3 Externe Avionul Airbus dispărut luni a trimis 24 de mesaje automate de eroare înainte de dezastru

Avionul Airbus dispărut luni a trimis 24 de mesaje automate de eroare înainte de dezastru

06 Iun 2009   •   15:23
Avionul Airbus dispărut luni a trimis 24 de mesaje automate de eroare înainte de dezastru
Sursa foto: Airbus

Avionul Airbus prăbuşit luni în Oceanul Atlantic a transmis 24 de mesaje automate privind existenţa unor anomalii, dintre care unul anunţa decuplarea pilotului automat. Aceasta este concluzia la care au ajuns anchetatorii francezi. Totuşi, nici în urma analizei mesajelor şi a imaginilor din satelit anchetatorii nu au reuşit să determine cauzele care au dus la tragedia de luni noapte.

Specialiştii au mai spus vineri că aparatul circula cu o viteză greşită în momentul în care s-a produs tragedia. În plus, existau furtuni caracteristice zonelor ecuatoriale în zona în care a avut loc incidentul. Anchetatorii au descoperit că pilotul automat al avionului s-a decuplat, cabina piloţilor s-a depreseurizat iar sistemul electric a cedat înainte de producerea dezastrului.

Avionul Airbus A330 al companiei Air France, de pe ruta Rio de Janeiro - Paris, a dispărut în largul coastelor braziliene în noaptea de 1 iunie, cu 228 de persoane la bord.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close