Antena 3 Externe Ayatolahul Ali Khamenei, s-a adresat poporului iranian, prima dată după alegerile prezidenţiale

Ayatolahul Ali Khamenei, s-a adresat poporului iranian, prima dată după alegerile prezidenţiale

19 Iun 2009   •   13:39
Ayatolahul Ali Khamenei, s-a adresat poporului iranian, prima dată după alegerile prezidenţiale
Sursa foto: Ayatolahul Ali Khamenei

Liderul suprem al Iranului, ayatolahul Ali Khamenei, s-a adresat naţiunii, pentru prima oară de la declanşarea protestelor din capitala Teheran, la scurt timp după anunţarea rezultatelor oficiale ale alegerilor prezidenţiale. Ayatolahul, care susţine realegerea lui Mahmoud Ahmadinejad, a declarat că toţi candidaţii sunt susţinători credincioşi ai statului iranian.

În faţa miilor de oameni, adunaţi în faţa Universităţii din Teheran, Ayatolahul a făcut apel la calm şi credinţă. El susţine că ?atunci când există pace în minte şi în suflet se pot lua deciziile cele mai înţelepte?. ?Astăzi, societatea noastră are nevoie de pace şi linişte?, după zilele de proteste ce au urmat alegerilor prezidenţiale, a adăugat ayatolahul.

Ayatolahul Ali Khamenei a susţinut în discursul său legitimitatea alegerilor prezidenţiale. El a acuzat ?duşmanii Iranului? că ar încerca destabilizarea ţării, punând la îndoială modul de desfăşurare al alegerilor.

O demonstraţie de protest, programată pentru vineri, a fost anulată, dar susţinătorii opoziţiei au anunţat că vor relua protestele sâmbătă.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close