Antena 3 CNN Externe Desculț în ploaie, sau cum a ajuns un băiețel din Nigeria să primească o bursă la o cunoscută universitate de balet din SUA

Desculț în ploaie, sau cum a ajuns un băiețel din Nigeria să primească o bursă la o cunoscută universitate de balet din SUA

Filmarea cu Anthony Mmesoma Madu, băiețelul de 11 ani din Nigeria, care dansa desculț în ploaie, nederanjat de noroi și de vremea rea, a devenit virală pe internet, și acum, o cunscută universitate de balet din SUA i-a oferit o bursă de studiu.

Desculț în ploaie, sau cum a ajuns un băiețel din Nigeria să primească o bursă la o cunoscută universitate de balet din SUA
Sursa foto: Twitter/theGrio
de Alexandra Ionescu    |    16 Noi 2021   •   10:47

Peste 15 milioane de oameni i-au urmărit salturile și piruetele vesele, nedescurajate de ploaie și de noroi.

Videoclipul a atras atenția Teatrului American de Balet din SUA, care i-a oferit o bursă și i-a oferit  acces la internet pentru antrenamentul virtual în această vară.

Anul viitor, se va antrena în Statele Unite la Ballet Beyond Borders.

„Când prietenii mei mă văd dansând, se întreabă: ce face băiatul ăsta, e un dans străin?” a spsu el. „Acum am câștigat un mare premiu și voi merge în SUA...Abia aștept!”

Videoclipul a declanșat și un val de donații către academia din Nigeria, unde studenții învață gratuit. Fondatorul Daniel Ajala Owoseni a spus că va folosi banii și faima pentru a promova baletul în Nigeria, o țară în care nu este încă practicat pe scară largă.

Părinții săi din Lagos, orașul plin de lagune din Nigeria, doreau ca el să devină preot. În schimb, băiatul a captivat milioane de oameni cu baletul său.

„Când dansez, mă simt ca și cum aș fi în vârful lumii”, a spus el pentru Reuters.

×
Subiecte în articol: Nigeria SUA balet dansator
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close