Antena 3 CNN Externe Banca centrală a Rusiei face apel la calm, după ce rușii au luat cu asalt bancomatele, în ultimele 24 de ore

Banca centrală a Rusiei face apel la calm, după ce rușii au luat cu asalt bancomatele, în ultimele 24 de ore

Banca centrală a Rusiei a lansat un apel la calm, pe fondul temerilor că noile sancțiuni financiare din partea UE ar putea provoca o presiune enormă din partea populației asupra băncilor sale.

Banca centrală a Rusiei face apel la calm, după ce rușii au luat cu asalt bancomatele, în ultimele 24 de ore
Sursa foto: Twitter/ Fatih Ylmaz
de Mia Lungu    |    27 Feb 2022   •   18:03

Instituția a transmis că "are resursele și instrumentele necesare pentru a menține stabilitatea financiară și pentru a asigura continuitatea operațională a sectorului financiar", potrivit BBC.

UE, SUA, Marea Britanie și Canada au anunțat că activele băncii centrale a Rusiei vor fi înghețate. Unele bănci rusești vor fi, de asemenea, excluse din sistemul de plăți SWIFT.

Vineri, banca centrală a Rusiei a fost nevoită să mărească suma de bani pe care o furnizează bancomatelor, după ce cererea de numerar a atins cel mai ridicat nivel din martie 2020 ( debutul pandemiei COVID-19). 

Pe rețelele sociale au apărut înregistrări video și fotografii cu oameni care stau la cozi uriașe la ATM-uri și bănci din mai multe orașe ale Rusiei.

Banca centrală a Rusiei are rezerve de aproximativ 630 de miliarde de dolari (470 de miliarde de lire sterline).

Scopul sancțiunilor împotriva Băncii Rusiei ar împiedica-o să vândă active în străinătate pentru a-și susține propriile bănci și companii.

×
Subiecte în articol: banca centrala Rusia bancomate rusi
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close