Antena 3 CNN Externe Barack Obama ?nu va lua în serios? solicitarea lui Ahmadinejad de a îşi cere scuze pentru discursul său

Barack Obama ?nu va lua în serios? solicitarea lui Ahmadinejad de a îşi cere scuze pentru discursul său

Barack Obama ?nu va lua în serios? solicitarea lui Ahmadinejad de a îşi cere scuze pentru discursul său
Sursa foto: Barack Obama
26 Iun 2009   •   22:40

Preşedintele american Barack Obama a respins cererea omologului său iranian, Mahmud Ahmadinejad de a îşi cere scuze pentru gestul de a condamna reprimarea protestelor din Iran. Cel puţin 19 oameni au fost ucişi şi mai mulţi au fost arestaţi în timpul protestelor din Teheran, care reclamau fraudarea alegerilor prezidenţiale din 12 iunie, în urma cărora Ahmadinejad a fost confirmat pentru un nou mandat în funcţia de preşedinte.

?Nu voi lua în serios declaraţiile lui Ahmadinejad în legătură cu scuzele, mai ales din perspectiva ideii că Statele Unite s-au îndepărtat de obiectivul său de a nu se implica în procesul electoral din Iran?, a declarat Obama în cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o vineri la Washington alături de cancelarul german, Angela Merkel.

De asemenea, preşedintele american a precizat că violenţele de la Teheran vor afecta relaţiile diplomatice directe ale Statelor Unite cu Iranul.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close