Antena 3 CNN Externe Băsescu: Guvernul va înfiinţa o agenţie pentru acordarea mai rapidă a cetăţeniei româneşti moldovenilor

Băsescu: Guvernul va înfiinţa o agenţie pentru acordarea mai rapidă a cetăţeniei româneşti moldovenilor

Preşedintele Băsescu a promis locuitorilor din Republica Moldova că sistemul de acordare a cetăţeniei române pentru cei care au pierdut-o în mod abuziv şi urmaşii lor va fi pus la punct, în aşa fel încât întregul proces să nu dureze mai mult de cinci luni, de la depunerea unui dosar complet.

Băsescu: Guvernul va înfiinţa o agenţie pentru acordarea mai rapidă a cetăţeniei româneşti moldovenilor
Sursa foto: basescu
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Ian 2010   •   13:07

În sprijinul celor care vor să redobândească cetăţenia română, statul român va pune în funcţiune şi consulatele de la Bălţi şi Cahul, pentru a nu mai fi nevoie ca aceştia să se deplaseze până la Chişinău.

Mai mult, în România, guvernul va emite un act normativ, care să vină în sprijinul creşterii vitezei de acordare a cetăţeniei.

"Vineri guvernul va adopta prin ordonanţă de urgenţă înfiinţarea unei agenţii cu sediul la Bucureşti, cu cinci unităţi la Iaşi, Galaţi, Suceava, Cluj, Timişoara. Dosarele vor putea fi depuse oriunde în aceste puncte, pentru a uşura procesul de depunere", a spus Băsescu.

Potrivit preşedintelui, în 2009 au fost acordate 20.000 de cetăţenii române moldovenilor.

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu Chisinau cetatenie
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close