Antena 3 CNN Externe O bătrână de 90 de ani a fost găsită în viață printre ruinele din Japonia, la mai bine de cinci zile de la cutremurul devastator

O bătrână de 90 de ani a fost găsită în viață printre ruinele din Japonia, la mai bine de cinci zile de la cutremurul devastator

O bătrână în vârstă de 90 de ani a fost salvată dintre dărâmăturile rămase în urma cutremurului de 7,6 din Japonia, la mai bine de cinci zile după dezastru.

O bătrână de 90 de ani a fost găsită în viață printre ruinele din Japonia, la mai bine de cinci zile de la cutremurul devastator
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Ian 2024   •   20:14

Femeia din oraşul Suzu, prefectura Ishikawa, a supravieţuit mai mult de cinci zile după cutremurul cu magnitudinea 7,6, produs în prima zi a anului 2024.

Bătrâna a fost condusă imediat către ambulanță, însă aceasta nu poate fi văzută în imaginile apărute pe internet, salvatorii protejând zona cu o folie de plastic. 

La cutremur, şansele de supravieţuire scad după primele 72 de ore.

Alte câteva cazuri dramatice de salvare au fost raportate în ultimele zile, în timp ce soldaţii, pompierii şi alte persoane s-au alăturat eforturilor de căutare a supravieţuitorilor.

Citește și: Michael Bolton a fost operat de urgență. Medicii i-au descoperit o tumoare pe creier

Printre cei 126 de morţi se numără şi un băiat de cinci ani care se afla în convalescenţă în urma rănilor suferite după ce în timpul cutremurului s-a vărsat apă clocotită pe el. Starea lui s-a înrăutăţit brusc şi copilul a murit vineri, potrivit prefecturii Ishikawa.

Replicile cutremurului ar putea distruge şi mai multe case şi bloca drumuri esenţiale pentru livrarea ajutoarelor. Oficialii au avertizat că drumurile deja crăpate s-ar putea prăbuşi complet. Acest risc este din ce în ce mai mare, deoarece se aşteaptă ploi şi ninsori peste noapte şi duminică.

Oraşul Wajima a înregistrat cel mai mare număr de decese - 69, urmat de Suzu - 38, potrivit The Guardian

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close