Antena 3 CNN Externe Belfast. Ciocnire violentă între un grup de tineri şi apărătorii familiilor de români atacate

Belfast. Ciocnire violentă între un grup de tineri şi apărătorii familiilor de români atacate

Belfast. Ciocnire violentă între un grup de tineri şi apărătorii familiilor de români atacate
Sursa foto: Belfast
16 Iun 2009   •   11:33

Violenţe la Belfast. Un grup de tineri a atacat, luni, participanţii la o demonstraţie antirasistă organizată în sudul oraşului. Oamenii organizaseră protestul pentru a atrage un semnal de alrmă privitor la agresiunile a căror ţintă sunt familiile de imigranţi români.

Potrivit BBC News, mai mulţi tineri, care tocmai ieşiseră dintr-un bar, au atacat protestatarii, iar apoi au fugit pe o alee de unde au aruncat cu sticle. Din fericire, nici o persoană nu a fost rănită.

În momentul altercaţiei, participanţii la protest au scandat "nu vrem nazişti pe străzile noastre". Grupul de tineri tocmai executaseră salutul nazist.

Autorităţile au ajuns repede la locul incidentului, însă nu au arestat pe nimeni. În cele din urmă, mulţimea s-a dispersat paşnic.

Organizatorului mitingului, Paddy Meehan, a declarat: "Oamenii sunt absolut îngroziţi de ceea ce s-a întâmplat aici şi acest lucru trebuie oprit".

Mai multe familii de români au fost victimele unor atacuri rasiste. Acestea au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele din Belfast, după ce au fost atacate de o grupare rasistă.

Locuinţele românilor, situate în sudul Belfastului, au fost devastate, în urma mai multor atacuri. Tinerii extremişti au spart geamurile, au lovit uşile casei şi au scandat sloganuri rasiste.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: atac Belfast
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close