Antena 3 CNN Externe Belgia. 11.000 de oameni au dansat pe plajă pentru a atrage atenţia asupra încălzirii globale (VIDEO)

Belgia. 11.000 de oameni au dansat pe plajă pentru a atrage atenţia asupra încălzirii globale (VIDEO)

Belgia. 11.000 de oameni au dansat pe plajă pentru a atrage atenţia asupra încălzirii globale (VIDEO)
Sursa foto: Protest
30 Aug 2009   •   16:47

Peste 11.000 de oameni au dansat, în acelaşi timp, pe o melodie a formaţiei U2. Evenimentul a avut loc în Belgia şi îşi propune să atragă atenţia liderilor lumii, asupra încălzirii globale şi să-i determine să salveze planeta, până nu este prea târziu.

Organizatorii evenimentului au promis că vor aduna 10.000 de oameni care să danseze, cu exact 100 de zile înainte de conferinţa ONU de la Copenhaga, cel mai aşteptat eveniment de mediu al anului. Au promis şi s-au ţinut de cuvânt. Pe plaja unui mic orăşel belgian au venit peste 11.000 de oameni, care au dansat pentru salvarea planetei, pe ritmurile melodiei "Magnificent", a trupei U2.

O echipă a filmat evenimentul şi face un videoclip, care va fi difuzat pe Internet. Într-una dintre secvenţe, oamenii ţipă cât îi ţin plămânii. Este o modalitate, spun ei, de a le arăta guvernanţilor că s-au săturat de atitudinea lor faţă de mediu şi că a venit vremea să facă ceva.

Nic Balthazar, regizorul evenimentului, explică de ce a ales această formă de protest: "Va schimba acest videoclip lumea? Dar dacă nu facem nimic, se va schimba ceva? Sunt sigur că subestimăm puterea marşurilor de protest, de exemplu. Iar aceasta este o formă nouă şi modernă de protest.

Participanţii la eveniment sunt convinşi că protestul lor nu este în zadar. "Aceasta este una dintre posibilităţile de a lupta.Îi face cumva pe oameni să se pună în mişcare şi să facă ceva, nu doar să vorbească despre asta", spune unul dintre ei.

Solistul vocal al trupei U2, Bono, a fost de acord să le ofere activiştilor pentru mediu dreptul de a folosi melodia lui gratis.

La 5 decembrie, cu doar două zile înainte de Conferinţa de la Copenhaga, cei de la Greenpeace Belgia vor organiza şi ei o demonstraţie de amploare.



Antena 3

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close